В одному з домогосподарств Рожища виявлено грип птиці – оголошено карантин

22.01.2024

19 січня в одному з домогосподарств Луцького району, а саме у Рожищі, було виявлено грип птиці.

У Луцькій районній державній адміністрації під головуванням Сергія Шкоди та за участі голови Рожищенської міської ради Вячеслава Поліщука, фахівців та керівника Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Анатолія Тимофіюка, спеціалістів Луцького районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області та спеціалістів Луцької районної державної лікарні ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області, представників птахогосподарств Луцького району відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії.

За повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області, з метою вжиття оздоровчих заходів та недопущення поширення грипу птиці, приватне господарство, де виявили захворювання, оголосили неблагополучним пунктом по високопатогенному грипу птиці. Як наслідок - у Луцькому районі оголошено карантин через захворюваність птиці на високопатогенний грип.

Встановлено буферну зону захисту – територія навколо неблагополучного пункту (епізоотичного осередку) радіусом 3 кілометри та зону спостереження (нагляду) територія навколо неблагополучного пункту (епізоотичного осередку) – радіусом 10 км.

Комісія затвердила План заходів щодо ліквідації та недопущення розповсюдження захворювання високопатагенного грипу птиці в господарстві Луцького району.

Контроль за виконанням рішення комісії покладено на Державну надзвичайну протиепізоотичну комісію при Луцькій районній державній адміністрації та робочий орган комісії Луцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Волинській області.

Поділитися: