В останню земну дорогу провели захисника України Михайла Лукашука з Топільна

04.12.2023

Довгою була остання дорога Героя Михайла Анатолійовича Лукашука на малу батьківщину.

У жовтні 2022-го зв'язок Михайла з рідними обірвався. Понад рік щирих молитов, невідомості та марної надії родини. Не витримало серце старенької матері, пішла у засвіти так і не дочекавшись свого синочка, з болем у серці та каменем на душі. Та, напевно, Бог таки почув ці молитви, бо тіло безвісти зниклого Михайла Лукашука вдалося встановити за даними ДНК – експертизи у листопаді 2023-го.

За офіційними даними, рядовий розвідувального взводу механізованого батальйону 14 окремої механізованої бригади Михайло Лукашук зі зброєю в руках захищав Україну з 6 квітня 2022-го року, загинув під час наступальної операції в районі населеного пункту Орлянське Куп’янського району Харківської області 29 жовтня 2022 року.

4 грудня 2023-го жителі громади на колінах зустрічали тіло загиблого військовослужбовця Михайла Лукашука. Прощання з ним розпочалося з громадської панахиди біля пам’ятного знака Борцям за волю та незалежність України у Рожищі.

Невтішні у тяжкому горі сестри Героя, уся велика родина. Приїхав провести дядька в останню дорогу і племінник загиблого, котрий теж бореться за волю України. Він, як ніхто інший розуміє, як нелегко дається українським воякам звільнення кожного метра рідної землі.

Пізніше похоронна процесія вирушила у Топільне, до будинку, де народився і жив Михайло.

Односельці теж зустрічають загиблого земляка навколішки, віддаючи йому останню шану, бо у їхній пам’яті він залишився звичайним сільським хлопцем, щирим, привітним та працьовитим.

Останнє прощання у рідній домівці, спільна молитва за світлу душу невинно вбитого вояка і велелюдною процесією загиблого під звуки військового оркестру та жалобні піснеспіви провадять до місцевого храму.

Чин похорону продовжили у храмі Різдва Пресвятої Богородиці.

Під військові постріли та мелодію Державного Гімну України Михайла Лукашука поховали на місцевому кладовищі. А національний стяг, яким була вкрита домовина, зі словами вдячності за мужнього воїна і щирого патріота передали військові сестрі загиблого.

Вічна пам'ять та шана захиснику України Михайлу Лукашуку, котрий приєднався до лицарів Небесного війська!

Щирі співчуття родині.

Поділитися: