Відбудеться презентація нового загальнонаціонального проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату»

22.04.2024

Рожищенська громада – одна зі 184 громад з 21 області України, яка стала учасницею нового загальнонаціонального проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату».

Патронат — це соціальна послуга, завдяки якій дітей влаштовують не до закладів, а в сім’ї професійних вихователів. Дитина перебуває там, поки її біологічні батьки долають скруту або на час пошуку нової родини. Так вона залишається у своїй громаді, зберігає контакти з родичами.

Цей проєкт виконується спільно Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) UNICEF Ukraine, Партнерством «Кожній дитині», Міністерством соціальної політики України, Національною соціальною сервісною службою України, Координаційним центром з розвитку сімейного виховання та догляду дітей за фінансової підтримки Європейського Союзу, покликаний популяризувати послугу сімейного патронату та збільшити чисельність патронатних сімей в Україні (наразі в Україні функціонує близько 300 патронатних сімей, на Волині – одна).

До липня 2025 року громади-учасниці отримуватимуть матеріальну, інформаційну, та консультаційну підтримку. Експерти та експертки проєкту проводитимуть навчання для підвищення професійної компетентності спеціалістів служб у справах дітей, фахівців з соціальної роботи, психологів, членів міждисциплінарних команд. Також громадам допоможуть організувати заходи з популяризації патронату і розвитку сімейних форм виховання.

Презентація проєкту в Рожищенській міській територіальній громаді відбудеться 24 квітня 2024 року о 12.00 год. у сесійній залі міської ради (м. Рожище, вул. Грушевського, 12).

До участі у презентації запрошені: голова міської ради та його заступник, начальник служби у справах дітей, директори закладів соціальної сфери, старости старостинських округів, депутати, представники місцевих правоохоронних органів, громадських та релігійних організацій.

Поділитися: