Відбулася робоча зустріч з експертами проєкту «Гроші для дитини, дитинство в сім’ї, послуги в громаді»

07.07.2023

Рожищенська територіальна громада стала однією серед чотирнадцяти учасниць проєкту «Гроші для дитини, дитинство в сім’ї, послуги в громаді», який в Україні впроваджує Громадська спілка «Українська мережа за права дитини» за підтримки Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» (ГОВЕРЛА).

Мета проєкту - вивчення ситуації із догляду та виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування; вивчення перешкод, що існують у системі фінансування послуг для дітей цих категорій; розробка рекомендацій щодо внесення змін до законодавства для організації ефективної системи надання послуг на рівні громад.

На зустріч з фахівцями служб, які покликані забезпечувати права дитини в громаді, завітали координаторка проєкту «Гроші для дитини, дитинство в сім’ї, послуги в громаді» Людмила Страшна, заступниця голови правління «Української мережі за права дитини» Маріанна Онуфрик, керівник експертної групи з питань реформування системи усиновлення та захисту прав дітей Директорату розвитку соціальних послуг та захисту прав дітей Любов Солодухіна та комунікаційниця УМПД «Говерла» Дарія Байрак.

Експерти проєкту відвідали Рожищенську громаду з метою проведення оцінки системи захисту дитини та вивчення механізму фінансування догляду та виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Тож обговорили наявність у Рожищенській ТГ різних сімейних форм виховання; чисельність дитячого населення; кількість дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування на первинному обліку, кількість дітей у закладах інституційного догляду; надання базових соціальних послуг в громаді, а також проблеми, які виникають на шляху забезпечення прав дітей цієї вразливої категорії.

Наступним етапом реалізації проєкту стануть вебінари для спеціалістів громад щодо передумов розвитку соціальних послуг в громаді.

Поділитися: