Відбулася сесія міської ради

23.12.2022

22 грудня відбулася 28-а позачергова сесія Рожищенської міської ради під головуванням міського голови Вячеслава Поліщука.

У роботі сесії взяли участь дев'ятнадцять обранців громади з двадцяти шести.

Депутати розглянули сорок вісім питань порядку денного.

Зокрема, підтримали внесення змін до Комплексної програми соціального захисту населення Рожищенської територіальної громади на 2022 рік та рішення Рожищенської міської ради від 24 грудня 2021 року № 15/20 «Про бюджет Рожищенської територіальної громади на 2022 рік», затвердили Комплексну програму соціального захисту населення Рожищенської територіальної громади на 2023 рік, а також ще ряд місцевих програм, які фінансуються з бюджету громади.

Після детального вивчення та обговорення на постійних комісіях підтримали депутати головний фінансовий документ громади на наступний рік.

У форматі запитання-відповідь обранці громади обговорили та затвердили фінансові плани комунальних підприємств «Рожищенська багатопрофільна лікарня» та «Рожищенський центр первинної медико-санітарної допомоги» на 2023 рік.

Також депутати підтримали рішення про надання з 1 січня 2023 року фінансової автономії та переведення на самостійне ведення господарської діяльності, бухгалтерського обліку та фінансової звітності комунального закладу загальної середньої освіти «Рожищенський ліцей №1».

Низка питань, за які злагоджено віддали свої голоси депутати, стосувалися передачі основних засобів з балансу Рожищенської міської ради на баланс інших комунальних підприємств.

Затвердили на 28-ій позачерговій сесії також новий склад присяжних Рожищенського районного суду.

Обранці громади обговорили та підтримали питання земельного характеру, які стосувалися надання дозволів на розроблення детальних планів території, затвердження проєктів землеустрою, припинення та продовження договорів оренди землі.

Схвалили на позачерговій сесії проєкт договору про співробітництво Рожищенської, Доросинівської, Копачівської територіальних громад щодо реалізації спільних проєктів у сфері культури, спорту, інклюзивної та музичної освіти.

Насамкінець, обранці громади затвердили розпорядження міського голови, прийняті в міжсесійний період.

Щодо депутатських звернень, то вони стосувалися документального оформлення земельних часток (паїв) по колишній Сокілській сільській раді, ремонту Будинку культури в селі Вишеньки, дотримання певними депутатами правил етики, порушення трудового законодавства одним із суб'єктів господарювання та інше.

Загалом робота депутатського корпусу була плідною та злагодженою.

Поділитися: