Відбулася сесія міської ради

22.03.2023

На тридцять другу позачергову сесію Рожищенської міської ради було винесено десять питань. Порядок денний депутати доповнили ще одним питанням - Про звернення депутатів Рожищенської міської ради до Міністра юстиції України, Міністра внутрішніх справ України, Голови Державної міграційної служби України щодо відновлення роботи Рожищенського районного відділу УДМС України у Волинській області.

У питанні про депутатські запити і звернення із запитом про внесення змін щодо положення про постійні комісії виступила Лілія Алієва. Щоправда, депутати його не підтримали.

Про затвердження заходів щодо економного та раціонального використання бюджетних коштів, дотримання суворої бюджетної дисципліни у галузі освіти у 2023 році доповідав начальник гуманітарного відділу Ігор Кузава.

Депутати жваво дискутували та детально обговорювали кожен із запропонованих заходів економії. В результаті підтримали напрацювання, що призведуть до економії коштів, з певними поправками - за пропозицією депутата Ореста Кметюка надбавку за престижність праці у розмірі 20 відсотків залишили вчителям НУШ, директорам та заступникам директорів закладів загальної середньої освіти, усім іншим вчителям ця доплата становитиме 5 відсотків.

Підтримали пропозицію цього ж депутата про те, що встановлення максимальної наповнюваності у класах у 34 учні не стосуватиметься класів, де є інклюзія.

Також з метою економії коштів обранці громади підтримали такий вимушений захід, як оголошення простою не з вини працівників в закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану на час весняних канікул з оплатою двох третин посадового окладу відповідно до педагогічного навантаження.

Розглянули депутати і ряд земельних питань, які, здебільшого, стосувалися затвердження технічних документацій із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі, виділення земельної ділянки власнику земельної частки (паю), передачу земельних ділянок у власність та інших.

Проголосували обранці громади і за дострокове припинення повноважень депутатів Рожищенської міської ради Аліни Кривов'язюк та Юлії Федчук.

А ще одноголосно підтримали звернення щодо відновлення роботи Рожищенського районного відділу УДМС України у Волинській області.

Поділитися: