Відбулася сесія міської ради

27.11.2023

У п'ятницю, 24 листопада, відбулася 38-а позачергова сесія Рожищенської міської ради, участь у якій взяли вісімнадцять обранців громади.

Відповідно до порядку денного депутати розглянули двадцять вісім питань, які стосуються життєдіяльності нашої громади.

Розглядаючи запити та звернення, обранці громади схвалили звернення депутатів Рожищенської міської ради до Кабінету Міністрів України про недопущення ускладнення ввезення гуманітарної допомоги в Україну.

Питання про внесення змін до рішення Рожищенської міської ради від 22 грудня 2022 року № 28/21 «Про бюджет Рожищенської територіальної громади на 2023 рік», яке підтримали депутати, здебільшого грунтувалося на перерозподілі невикористаних коштів місцевих програм та їх перенаправлення на інші потреби.

Обговорили депутати і проголосували за внесення змін до ряду програм, на виконання яких виділили певний фінансовий ресурс. Зокрема, зміни до Програми розвитку систем теплопостачання Підприємства житлово-комунального господарства Рожищенської міської ради передбачали збільшення фінансового ресурсу на 100 тисяч гривень для придбання перетворювача частоти для потреб центральної котельні міста, що дасть змогу заощадити витрати електроенергії та сприятиме покращенню якості послуг. Також депутати підтримали збільшення кошторису Програми фінансової підтримки комунальних підприємств Рожищенської міської ради на 2023 рік на 163 402 гривні, з яких 60 тисяч передбачено на ремонт трансформаторної підстанції водозабору, 48 402 грн – на оплату боргу по сплаті ПДФО та 55 тисяч - на придбання спецодягу. За Програмою підтримки та розвитку первинної медичної допомоги на території Рожищенської громади на 2023 рік ухвалили виділити з місцевого бюджету 120 тисяч гривень на ремонт автомобіля швидкої допомоги.

Схвалили також депутати рішення про передачу товариству з обмеженою відповідальністю «Газорозподільні мережі України» на господарське відання без права відчуження, із зарахуванням на баланс, складових газорозподільної системи, а саме: вуличний газопровід низького тиску в м. Рожище по вул.Світанкова (друга черга будівництва) зі всіма спорудами, довжиною 329 пог. м., уведений в експлуатацію у 2013 році.

Кілька питань, які розглянули та підтримали обранці громади, передбачали затвердження повноважень новоствореного Управління «Центр надання адміністративних послуг» та соціального захисту населення Рожищенської міської ради.

Земельні питання, винесені на сесію, стосувалися затвердження детальних планів території частини кварталів житлової забудови по вул. Гранична в с. Ольганівка та по вул. Центральна в с. Пожарки; затвердження технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), передачу земельних ділянок у власність, в оренду; затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельної ділянки, зміну цільового призначення земельних ділянок та інше.

Затвердили депутати план діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів на 2024 рік, а також розпорядження міського голови, прийняті в міжсесійний період.

Поділитися: