Відбулася сесія міської ради

26.01.2024

25 січня відбулася сорокова позачергова сесія Рожишенської міської ради.

У пленарному засіданні, яке очолив міський голова Вячеслав Поліщук, узяли участь 20 з 26-ти депутатів.

На порядок денний сесійного засідання міський голова запропонував депутатам винести 25 питань, які були попередньо вивчені членами постійних комісій, детально опрацьовані та рекомендовані на затвердження сесії міської ради.

Першим розглянули депутати питання про підсумки виконання бюджету Рожищенської міської територіальної громади за 2023 рік.

За словами начальниці фінансового відділу Ірини Попової, загалом вдалося виконати всі прогнозовані показники бюджету 2023 року, крім ПДФО військових (виконання становить 66,86%), який перенаправили до спеціального фонду Державного бюджету. Також Ірина Степанівна зазначила, що дохідна частина загального фонду бюджету територіальної громади по власних надходженнях та прирівняних до них платежах виконана у минулому році на 117,54 відсотка, а дохідна частина загального фонду вцілому з врахуванням міжбюджетних трансфертів - на 107,70 відсотка.

Дохідна частина спеціального фонду бюджету Рожищенської територіальної громади за 12 місяців 2023 року по власних надходженнях виконана на 342,1 відсотка.

Щодо видаткової частини бюджету громади, то по загальному фонду виконання становить 97,78 %, освоєно 246 529,6 тис. грн. По видатковій частині спеціального фонду бюджету за 12 місяців 2023 року освоєно 24 767,8 тис. грн.

Серед майнових питань депутати підтримали рішення про передачу основних засобів, необоротних матеріальних активів з балансу Рожищенської міської ради на баланс новоствореного управління «Центр надання адміністративних послуг» та соціального захисту населення Рожищенської міської ради, який є окремою юридичною особою; передачу житлового будинку на баланс Підприємства житлово-комунального господарства Рожищенської міської ради; про намір передачі майна в оренду через аукціон та включення його до Переліку першого типу та інші.Також обранці громади схвалили проєкт договору про співробітництво Рожищенської та Рожнятівської територіальних громад у формі реалізації спільного проєкту «300 кілометрів: відстань для нових можливостей розвитку Рожищенської та Рожнятівської територіальних громад».

Міський голова Вячеслав Поліщук детально розповів депутатам про робочу поїздку делегації Рожищенської громади на Івано-Франківщину, окреслив власне бачення можливих напрямків співпраці з цією громадою.

Значна частина у переліку порядку денного була відведена земельним питанням. Зокрема, депутати обговорили та підтримали рішення щодо надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою, про затвердження землевпорядної документації, про надання земельних ділянок в оренду, затвердження технічних документацій із землеустрою та передачу земельних ділянок у власність, про проведення земельних торгів у формі електронного аукціону з передачі права користування (оренди) земельними ділянками.

Серед інших питань одноголосно проголосували на сесії за затвердження детального плану території для розміщення та експлуатації будівель і споруд фермерського господарства за межами населеного пункту Малинівка; затвердження детального плану території виробничої забудови по вул. Гранична у Рожищі та надання дозволу на розроблення детального плану території частини кварталу житлової та громадської забудови по вул. Бандери Степана.

На завершення пленарного засідання обранці громади підтримали рішення про звернення депутатів Рожищенської міської ради до Міністерства охорони здоров'я України та Національної служби здоров'я України щодо відтермінування вимоги до організації надання медичних послуг в частині забезпечення кондиціонуванням палат/приміщень перебування пацієнтів.

Усі питання, що виносилися на розгляд сесії, було опрацьовано та підтримано депутатами.

З прийнятими на сесії рішеннями можна буде ознайомитись на офіційному вебсайті міської ради у розділі «Документи».

Поділитися: