Відбулася сесія міської ради

26.04.2024

25 квітня відбулася 43-я позачергова сесія Рожищенської міської ради під головуванням міського голови Вячеслава Поліщука.

У роботі сесії взяли участь двадцять обранців громади з двадцяти шести.

Депутати розглянули п’ятдесят одне питання порядку денного.

Проголосувавши за зміну черговості питань порядку денного, спершу депутати розглянули та обговорили за участю присутніх на засіданні батьків майбутніх першокласників та педагогів Рожищенського ліцею №4 питання про внесення змін до рішення Рожищенської міської ради від 29.03.2024 № 42/6 «Про затвердження Плану формування ефективної мережі закладів загальної середньої освіти Рожищенської територіальної громади на 2024-2027 роки». Прийняте рішення про обмеження набору першокласників у закладі у 2024-2025 навчальному році двома класами, у 2025-2027 навчальних роках – одним класом.

Не підтримали обранці громади звільнення у зв’язку із закінченням строку дії контракту директора комунального некомерційного підприємства «Рожищенський центр первинної медико-санітарної допомоги» Рожищенської міської ради Лесі Басалик.

Після довготривалого обговорення рекомендації профільної комісії пролонгувати контракт з Лесею Басалик на наступні п’ять років; озвучення напрацювань щодо роботи, яка проводиться керівником задля покращення якості надання первинної медичної допомоги пацієнтам; розгляду звернення колективу ЦПМСД на підтримку Лесі Басалик (медпрацівники Центру взяли участь у засіданні), депутати не підтримали пропозицію Олександра Кучірка про укладення контракту на один рік, водночас віддали голоси за ініціативу Лілії Алієвої щодо пролонгації договору на наступні три роки.

Гостру дискусію серед депутатського корпусу викликало питання про надання в оренду земельної ділянки для городництва громадянину Олександру Бойчуку, у якого виник конфлікт з жителями будинку по вулиці Незалежності, 69, які обробляли цю землю багато років поспіль, але без офіційного оформлення паперів.

Обранці громади вислухали обидві сторони конфлікту, голову земельної комісії Антоніну Клімчук (члени комісії проводили огляд ділянки) та не підтримали рішення про надання цієї земельної ділянки в оренду Олександру Бойчуку.

Думки депутатів розділилися, тому надання цієї ділянки в оренду Вячеславу Швецю, як представнику іншої сторони конфлікту, теж не підтримали.

Про підсумки виконання бюджету Рожищенської міської територіальної громади за I квартал 2024 року депутатів інформувала начальниця фінансового відділу міської ради Ірина Попова. Зокрема, вона повідомила, що дохідна частина загального фонду бюджету територіальної громади по власних надходженнях та прирівняних до них платежах виконана на 108,92 відсотка, а дохідна частина загального фонду в цілому з врахуванням міжбюджетних трансфертів виконана на 104,69 відсотка.

До бюджету надійшло власних надходжень та прирівняних до них платежів в сумі 41 466,5 тис. грн. Дохідна частина спеціального фонду бюджету Рожищенської територіальної громади за І квартал 2024 року по власних надходженнях виконана на 319,15 відсотка, надійшло коштів у сумі 5 962,2 тис. грн.

Видаткова частина бюджету громади по загальному фонду за І квартал 2024 року виконана на 83,9 %, освоєно 63 044,3 тис. грн. По видатковій частині спеціального фонду місцевого бюджету за І квартал 2024 року освоєно 5 638,3 тис. грн.

Підтримали обранці громади внесення змін до Програми підтримки та розвитку вторинної медичної допомоги на території Рожищенської громади (йдеться про виділення близько 440 тис. грн на придбання кондиціонерів та близько 80 тис. грн та їх монтаж та технічне обслуговування), Комплексної програми соціального захисту населення, Програми профілактики правопорушень та злочинів в Рожищенській територіальній громаді на 2021 – 2025 роки (виділили 80 тис. грн на покращення технічного забезпечення та виконання заходів Програми), а також інших програм, які фінансуються з бюджету громади.

Також депутати підтримали виділення коштів в сумі 50 тис. грн на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань (йдеться про наркотичні засоби), 400 тис. грн на заміну димової труби в КЗЗСО «Навізький ліцей», 54 тис. грн для придбання національних сценічних костюмів для вихованців Рожищенського БДТ.

Зі змінами прийняли депутати рішення про внесення змін до рішення міської ради від 10.12.2020 року №1/8 «Про затвердження структури, загальної чисельності працівників апарату Рожищенської міської ради та її виконавчого комітету, інших її виконавчих органів». Зокрема, підтримали вивільнення зі штату у зв’язку з завершенням опалювального сезону кочегарів, але виключили пункт щодо введення одиниці спеціаліста у штат служби у справах дітей Рожищенської міської ради.

Підтримали також на сесії рішення щодо передачі основних засобів, необоротних активів з балансу Рожищенської міської ради на баланс комунального підприємства «Дільниця благоустрою» (йдеться про передане Проєктом «ГОВЕРЛА» навісне обладнання до екскаватора-навантажувача JCB ) та на баланс новоствореного комунального закладу «Центр безпеки» - майно, яке було закріплене за колишніми МПО. Також міський голова Вячеслав Поліщук представив депутатам керівника КЗ «Центр безпеки» Анатолія Момотюка.

Затвердили обранці громади також Перелік соціальних послуг, умови та порядок їх надання структурними підрозділами комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Рожищенської міської ради та тарифи на платні соціальні послуги цієї установи.

Низка питань, за які злагоджено віддали свої голоси депутати, це рішення про затвердження технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), виділення земельної ділянки власнику земельної частки (паю), передачу земельних ділянок у власність та в оренду, затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельної ділянки, надання дозволів на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки, затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельної ділянки, зміну цільового призначення земельних ділянок та інші.

Насамкінець, обранці громади затвердили розпорядження міського голови, прийняті в міжсесійний період.

Поділитися: