Відбулася сесія міської ради

27.05.2024

24 травня відбулася сорок четверта позачергова сесія Рожищенської міської ради, участь у пленарному засіданні взяли п’ятнадцять депутатів з двадцяти шести.

Депутати розглянули тридцять два питання порядку денного.

Розпочали роботу з обговорення внесення змін до рішення Рожищенської міської ради від 22 грудня 2023 року № 39/22 «Про бюджет Рожищенської міської територіальної громади на 2024 рік». Доповідала начальниця фінансового відділу Рожищенської міської ради Ірина Попова. Зміни в основному стосувалися виділення 50 тисяч гривень для забезпечення пальним автобуса, який підвозить дітей на спортивні змагання, 293 799 грн – для ремонту водостічної системи у Рожищенському ліцеї №1, 120 тисяч гривень – для заміни труб опалення та водовідведення КЗДО №2 м. Рожище, 50 тисяч гривень – Волинському обласному бюро судово-медичної експертизи для забезпечення гуманітарних рейсів в рамках проєкту «На щиті».

Віддали обранці свої голоси і за внесення змін до Програми підтримки та розвитку вторинної медичної допомоги на території Рожищенської міської територіальної громади на 2024 рік. Йшлося про перенаправлення залишку коштів, які виділяли на придбання кондиціонерів КП "Рожищенська багатопрофільна лікарня", на заміну вікон у медзакладі.

Пізніше обранці громади заслухали звіт директорки комунального закладу "Молодіжний центр" Рожищенської міської ради Наталії Пешук про проведену роботу у 2023 році. Після обговорення питань, які цікавили депутатів, обранці громади одноголосно проголосували за продовження терміну дії контракту з Наталією Пешук на наступні два роки.

Підтримали депутати також проєкт рішення про намір передачі майна в оренду через аукціон та включення його до Переліку першого типу. Йшлося про частину приміщення колишнього ФАПу у Малинівці, яке планують застосовувати з метою підприємницької діяльності.

Левова частина проєктів рішень, які розглянули на сесії, стосувалися земельних питань. Зокрема, проголосували депутати за затвердження детального плану території пожежного депо в смт Дубище, надання дозволу на розроблення детального плану території частини кварталу житлової та громадської забудови по вул. Центральна в с. Топільне; затвердження технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), виділення земельної ділянки власнику земельної частки (паю); затвердження технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), передачу земельних ділянок у власність; надання дозволу на розроблення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) власникам сертифікатів на право на земельну частку (пай); припинення права користування земельною ділянкою та розірвання договору оренди землі ТЗОВ «НАДРА» та інші.

Жвава дискусія виникла при обговоренні питання про затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки та передачу земельної ділянки в оренду ТЗОВ «НАДРА». Проєкт рішення підтримали зі змінами, встановивши ставку орендної плати за земельну ділянку в розмірі 12% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

Насамкінець, обранці громади затвердили розпорядження міського голови, прийняті в міжсесійний період.

Поділитися: