Відбулася сесія міської ради

27.06.2024

26 червня відбулася сорок п’ята чергова сесія Рожищенської міської ради восьмого скликання, на порядок денний якої були винесені 37 питань. У пленарному засіданні, яке очолив міський голова Вячеслав Поліщук, узяли участь 16 з 26-ти депутатів.

Щодо депутатських звернень та запитів, то запит депутата Валерія Куденчука стосувався виділення коштів на встановлення пам'ятних знаків на братській могилі воїнів УНР в Мильську та на місці бою вояків УПА з фашистами у 1944 році в Іванівці.

Розгляд питань порядку денного розпочали з питання про внесення змін до рішення міської ради від 10.12.2020 №1/8 «Про затвердження структури, загальної чисельності працівників апарату Рожищенської міської ради та її виконавчого комітету, інших її виконавчих органів».

Бурхливо обговорювали депутати разом з присутніми на сесії жителями віддалених сіл, зокрема Тихотина, пропонований проєкт рішення щодо виведення зі штату 14 посад діловодів та введення натомість двох віддалених робочих місць адміністраторів, які за функціоналом посадових обов'язків можуть при потребі замінити старосту щодо надання необхідних послуг населенню.

Не вдалося знайти консенсусу, тож голосів проти такого рішення виявилося більше.

Підтримали депутати пропонований проєкт рішення у частині створення відділу економічного розвитку, проєктної діяльності та інвестицій, але не проголосували за введення у Центрі надання адмінпослуг спеціаліста з ветеранської політики.

Довго дискутували обранці громади і щодо питання про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, передачу земельної ділянки в оренду О.О. Богайчуку у Пожарках. Заслухали представників села, фермера, голову "земельної" комісії Антоніну Клімчук (депутати виїздили на огляд ділянки) та, все таки, голосів для позитивного рішення не вистачило.

А от запевненням представника ТзОВ "ЛЕНД БУД СЕРІС" про те, що машини з піском не будуть їздити через Валер'янівку та Рудню та руйнувати дорогу, депутати повірили і проголосували за затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельної ділянки, зміну цільового призначення земельних ділянок. Йдеться про земельну ділянку площею 2 гектари у Валер'янівці, яку мають намір перевести з земель сільськогосподарського призначення на землі промисловості з метою видобутку піску.

Також депутати підтримали внесення змін до Комплексної програми соціального захисту населення Рожищенської територіальної громади на 2024 рік, Програми розвитку систем теплопостачання Підприємства житлово-комунального господарства Рожищенської міської ради та КП "Дубищенське житлово-комунальне господарство" на 2024 рік, Програми протидії екстремістським та терористичним проявам у Рожищенській ТГ та рішення Рожищенської міської ради від 22 грудня 2023 року № 39/22 «Про бюджет Рожищенської міської територіальної громади на 2024 рік».

Ці зміни, зокрема, стосуються виділення 54,1 тис. грн Дубищенському ПЖКГ на заміну модуля очистки відпрацьованих газів на котельні смт Дубище; 300 тис. грн - на придбання автомобіля для виконання бойових (спеціальних) завдань Управлінню Служби безпеки України у Волинській області; 300 тис. грн - для заміни димохідної труби у Носачевичівському ліцеї, 40 тис. грн - для проведення ремонтних робіт автобуса IVEKO EVRORIDER, який переданий для потреб КЗ "Рожищенська ДЮСШ"; 140 тис. грн - Рожищенському ліцею №3 (70 тис. грн - на закупівлю навчального обладнання та 70 тис. грн - на закупівлю витратних матеріалів для проведення необхідних ремонтних робіт); 650 тисяч гривень - для проведення ремонтних робіт по заміні покриття даху приміщення Рожищенської дитячої бібліотеки.

У форматі запитання-відповідь обранці громади обговорили та затвердили звіти керівників комунального некомерційного підприємства «Рожищенський центр первинної медико-санітарної допомоги» та комунального підприємства «Рожищенська багатопрофільна лікарня» щодо виконання фінансового плану за І квартал 2024 року.

Депутати обговорили та підтримали питання земельного характеру, які стосувалися затвердження технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), виділення земельної ділянки власнику земельної частки (паю); затвердження технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), передачу земельних ділянок у власність; припинення права користування земельною ділянкою та розірвання договору оренди землі; передачу земельних ділянок в оренду і суборенду та інші.

Задовольнили обранці громади заяву колеги депутатки Інни Гайворонської про дострокове припинення повноважень.

З незначними змінами погодили також план роботи Рожищенської міської ради на II півріччя 2024 року та затвердили розпорядження міського голови, прийняті в міжсесійний період.

Поділитися: