Відбулася сесія Рожищенської міської ради

01.02.2023

У роботі тридцятої позачергової сесії Рожищенської міської ради під головуванням очільника громади Вячеслава Поліщука взяли участь вісімнадцять депутатів з двадцяти шести.

Після оголошення депутатських звернень, згідно з порядком денним, було розглянуто тридцять чотири питання.

Про виконання бюджету Рожищенської територіальної громади за 2022 рік інформувала присутніх начальниця фінансового відділу Ірина Попова.

У форматі запитання-відповідь депутати дізналися суми основних надходжень та видатків, зекономлених залишків резервного фонду.

Підтримали обранці внесення змін до Програми підтримки та розвитку вторинної медичної допомоги на території Рожищенської територіальної громади на 2023 рік. Зокрема, йшлося про виділення коштів для перекриття даху лікувального корпусу.

Обговорюючи підтримку в 2023 році ряду місцевих програм, які потребують фінансування з бюджету громади, особливо жваво дискутували щодо реалізації Цільової соціальної програми «Молодь Рожищенської територіальної громади».

Одноголосно проголосували обранці громади за звернення депутатів Рожищенської міської ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства фінансів України, Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій щодо виділення додаткових коштів освітньої субвенції Рожищенській територіальній громаді.

З незначними змінами підтримали депутати рішення про Порядок встановлення та демонтажу пам’ятних знаків, меморіальних та інформаційних дошок на території Рожищенської громади.

Затвердили на сесії серед інших рішень Положення про комунальну установу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Рожищенської міської ради, Перелік соціальних послуг, умови та порядок їх надання структурними підрозділами цієї установи та склад Громадської ради при Рожищенській міській раді.

Серед розглянутих майнових питань, депутати підтримали намір Рожищенської міської ради щодо передачі майна в оренду через аукціон. Йдеться про частину приміщення комунальної власності загальною площею 208,5 м2, що розташоване на ІІ поверсі будівлі громадсько - побутового центру в селищі Дубище, вул. Зелена, 48. Тож потенційні орендодавці можуть зголошуватися до участі в аукціоні.

Чимало питань порядку денного стосувалися земельної сфери. Зокрема, розглянули на сесії питання про затвердження технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості), надання земельних ділянок в оренду ТЗОВ «АГРО ЗАХІД», про надання дозволу на складання проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок ПрАТ «ВОЛИНЬОБЛЕНЕРГО», про надання дозволу на розроблення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) власникам сертифікатів на право на земельну частку (пай). Підтримали обранці громади і звернення жителя ОТГ Валерія Куденчука щодо створення штучної (акумулюючої) водойми на земельній ділянці, яка знаходиться у його власності.

У питанні «Різне» депутати обговорили дотримання суворої фінансової дисципліни в галузі освіти. Але консенсусу в цьому питанні дійти не вдалося.

Поділитися: