Відбулася сесія Рожищенської міської ради

13.03.2023

Відбулася 31-ша позачергова сесія Рожищенської міської ради, на розгляд депутатів було винесено тридцять вісім питань.

Розпочали роботу із депутатських звернень. Зокрема, депутатське звернення Валерія Куденчука стосувалося суми коштів заробітної плати та премій, винагород, компенсацій, які були нараховані директорам ліцеїв та гімназій Рожищенської ТГ у листопаді 2022-го та лютому 2023-го років.

Про роботу виконавчих органів міської ради за 2022 рік звітував перед депутатами Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук.

Після обговорення та уточнення певних питань, які цікавили депутатів, звіт обранці громади затвердили.

Бурхливо дискутували депутати під час обговорення фінансового звіту гуманітарного відділу Рожищенської міської ради, адже питання недостатнього фінансування освітньої галузі залишається відкритим.

Про минулорічне виконання фінансових планів комунальними підприємствами інформували депутатів директорка КНП «Рожищенський центр первинної медико-санітарної допомоги» Леся Басалик та директор комунального підприємства «Рожищенська багатопрофільна лікарня» Віктор Редзій.

Підтримали депутати внесення змін до Комплексної програми соціального захисту населення Рожищенської територіальної громади на 2023 рік, Місцевої програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2021-2025 роки, Програми профілактики правопорушень та злочинів в Рожищенській територіальній громаді на 2021-2025 роки та Програми охорони та раціонального використання земель Рожищенської ТГ на 2023 рік.

Одноголосно проголосували і за затвердження Програми фінансової підтримки комунальних підприємств Рожищенської міської ради на 2023 рік. Зокрема, йшлося про погашення заборгованості Дубищенського ПЖКГ, спричиненої обставинами, викликаними війною, та необхідності ремонту сміттєвоза у «Дільниці благоустрою» задля забезпечення надання якісних послуг з вивезення побутових відходів.

Також обранці громади надали дозвіл на передачу майна в оренду (йшлося про приміщення колишнього ФАПу у Козині) через аукціон та включення його до Переліку першого типу.

Інші питання порядку денного стосувалися передачі основних засобів з балансу Рожищенської міської ради на баланс комунальних підприємств «Дільниця благоустрою Рожищенської міської ради» та «Рожищенська багатопрофільна лікарня».

Підтримали на сесії питання щодо перейменування вулиці та провулку Жуковського в Рожищі на назву Юридика.

Більшість земельних питань порядку денного стосувалися затвердження технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості), виділення земельних ділянок власникам земельних часток (паїв), затвердження технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), передачу земельних ділянок у власність, затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельної ділянки, надання земельних ділянок в постійне користування, встановлення земельних сервітутів, затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельної ділянки, зміни цільового призначення земельної ділянки та інші.

Серед земельних питань підтримали депутати також надання дозволу на розроблення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) за рахунок невитребуваних земельних часток (паїв) СПП «Вишеньки». Такому рішенню передував виїзд земельної комісії безпосередньо на ці землі, огляд рівня їх стихійного заліснення.

Також обговорили та задовольнили на сесії обранці громади заяву депутатки Віри Шварцкоп про припинення її депутатських повноважень.

Поділитися: