Відбулася сесія Рожищенської міської ради

30.06.2023

Під головуванням Рожищенського міського голови Вячеслава Поліщука відбулася 34-та позачергова сесія Рожищенської міської ради, у роботі якої взяли участь 19 обранців громади.

На розгляд депутатів було винесено тридцять п’ять питань порядку денного.

Розпочали роботу із депутатських запитів та звернень. Зокрема, Антоніна Клімчук озвучила депутатський запит про звернення жителів Дубищенського старостинського округу щодо відновлення роботи лабораторії, надання послуг денного стаціонару та роботи аптеки при амбулаторії загальної практики сімейної медицини у Дубищі.

Депутатське звернення Віталія Ковальчука стосувалося надання інформації про виділення земельних ділянок, надання земельних ділянок в постійне користування жителям сіл Малинівка та Богушівська Мар’янівка, інших населених пунктів.

Депутатське звернення Валерія Куденчука стосувалося якості надання медичних послуг у Рожищенській багатопрофільній лікарні. На засіданні сесії була присутня мешканка Духча, яка втратила сина з інвалідністю та висловила нарікання на роботу медичного персоналу лікарні щодо ненадання лікарем кваліфікованої медичної допомоги.

Директор КП «Рожищенська багатопрофільна лікарня» Віктор Редзій поінформував обранців громади, що з цього приводу проводиться службове розслідування.

Бурхливу дискусію викликало питання про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, надання земельної ділянки в постійне користування Свято-Михайлівській релігійній громаді Волинської єпархії УПЦ с. Малинівка.

Як зазначив міський голова Вячеслав Поліщук, до органу місцевого самоврядування надійшла заява, яка має бути розглянута згідно з чинним законодавством. А прийняття рішення – це особиста відповідальність кожного обранця.

Отож, вислухавши різні думки та зауваження, депутати шістнадцятьма голосами «проти» відхилили дане рішення.

Серед прийнятих змін, внесених до місцевих програм, які фінансуються з бюджету громади, найістотніші з них стосувалися житлово-комунальної, медичної та освітньої сфер. Зокрема, депутати підтримали виділення 63 323 гривень на поточний ремонт обладнання каналізаційно-насосної станції по вулиці Шевченка, близько 200 тисяч гривень передбачили на придбання обладнання для надання послуг з реабілітації, 2 млн гривень з коштів перевиконання бюджету та вільних залишків спрямували на покриття недостачі освітньої субвенції, тобто на погашення виплат вчителям.

Також депутати затвердили Перелік об’єктів нерухомого майна комунальної власності Рожищенської громади, надали КЗ «Молодіжний центр» Рожищенської міської ради у безоплатне тимчасове користування частину приміщення КЗ «Центр культурних послуг».

Значна частина питань, які були винесені на сесію, стосувалася земельних відносин. Зокрема, депутати підтримали ряд рішень про затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок в оренду, затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок, зміну цільового призначення ділянок, надання дозволів на проведення експертної грошової оцінки, на розроблення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) власникам сертифікатів на право на земельну частку (пай) та інші.

Підтримали депутати також з певними правками звернення до Президента України, Верховної ради України щодо захисту підприємництва, ініційоване депутатами політичної сили "Європейська солідарність". А також звернення до Кабінету Міністрів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо скасування підвищення цін на електроенергію для побутових споживачів на термін дії воєнного стану в Україні та шість місяців після його припинення, ініційоване фракцією ВО "Батьківщина".

На завершення роботи сесії обранці громади затвердили план роботи Рожищенської міської ради на II півріччя 2023 року.

Поділитися: