Відбулася сесія Рожищенської міської ради

16.08.2024

У роботі сорок шостої позачергової сесії Рожищенської міської ради під головуванням очільника громади Вячеслава Поліщука взяли участь сімнадцять депутатів з двадцяти шести.

Участь у пленарному засіданні сесії також взяли експерти Проєкту USAID "ГОВЕРЛА", які працюють в громаді.

Обранці громади розглянули сорок шість питання порядку денного.

Щодо депутатських звернень, то їх надійшло два - від депутата Валерія Куденчука до керівництва Рожищенської ДЮСШ щодо отриманих надходжень за надані платні послуги та кількості заброньованих працівників.

Про виконання бюджету Рожищенської територіальної громади за I півріччя 2024 року інформувала присутніх начальниця фінансового відділу Ірина Попова.

У форматі запитання-відповідь депутати дізналися суми основних надходжень та видатків. А також проголосували за внесення змін до ряду місцевих програм та виділення 450 тисяч гривень на підтримку військових, 500 тисяч гривень – на придбання твердопаливного котла КЗЗСО «Топільненський ліцей», 200 тисяч гривень – співфінансування Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Волинській області на поточний ремонт доріг, 108 тисяч гривень – на технічний нагляд та авторський нагляд як співфінансування за проєктом «Мріємо та діємо», в рамках реалізації якого проводиться ремонт приміщення КЗ «Молодіжний центр». А також 80 тисяч гривень на придбання наркотичних лікувальних засобів для онкохворих, 70 тисяч гривень для ремонту каналізаційної системи і водопроводу КЗЗСО «Дубищенський ліцей», 41,1 тисячі гривень – на оплату водопостачання Рожищенському ліцею №4 та інше.

Підтримали обранці затвердження Програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на території Рожищенської міської територіальної громади на 2024-2026 роки.

Схвалили депутати і затвердження Стратегії розвитку молоді Рожищенської міської територіальної громади на 2025-2027 роки, яку представила директорка КУ "Молодіжний центр" Наталія Пешук.

З певними змінами погодили депутати звернення депутатів Рожищенської міської ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо вирішення питань захисту енергетичної інфраструктури та підготовки до нового опалювального сезону та до Верховної Ради України щодо ухвалення законопроєкту № 8371 «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій», ініційовані фракцією ПП "Європейська Солідарність".

У зв'язку з оптимізацією освітньої мережі та прийнятим раніше рішенням про реформування Сокільського ліцею у гімназію, підтримали затвердження статуту комунального закладу загальної середньої освіти «Сокільська гімназія» Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області.

Щодо майнових питань, то серед інших рішень депутати підтримали надання дозволу та делегування функцій Замовника для встановлення фотовольтаїчної електростанції у рамках Проєкту «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя» для Дубищенської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини та передали на баланс гуманітарного відділу котельню школи у селі Переспа.

Чимало питань порядку денного стосувалися земельної сфери.

Дискусійним виявилося питання про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, передачу земельної ділянки в оренду фермеру Олександру Богайчуку в с. Пожарки. Обранці громади заслухали присутніх на сесії жителів села, фермера, колег-депутатів.

Голова "земельної" комісії Антоніна Клімчук висловила власне бачення ситуації: "Я не бачу на законодавчому рівні ніяких перепон, аби виділити цю ділянку для сінокосіння фермеру, який утримує близько двохсот голів ВРХ. Бо вважаю, що таких сільгоспвиробників слід підтримувати. А причину такого спротиву частини сільських мешканців вбачаю, ймовірно, у неприязних відносинах з фермером".

Після тривалого обговорення все ж не вистачило голосів, аби було прийняте позитивне рішення.

Про фінансово-господарську діяльність комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Рожищенської міської ради за І півріччя 2024 року інформувала депутатів заступниця директора Терцентру Наталія Шварцкоп.

Зокрема, вона зазначила, що станом на 01.07.2024 послугами відділення соціальної допомоги вдома охоплено 320 громадян. З початку року за наданням цієї послуги звернулися 14 непрацездатних громадян. На сьогодні кожен соціальний робітник Терцентру має 12-15 підопічних.

У стаціонарному відділенні для постійного проживання, яке розраховане на 20 ліжко-місць, догляд отримує 18 підопічних.

Відділенням соціальної адаптації та натуральної допомоги охоплено 521 непрацездатна особа, 50 з яких звернулися за послугою у звітному періоді.

Серед інших розглянутих питань підтримали депутати також рішення про затвердження розпоряджень міського голови, прийнятих в міжсесійний період.

З рішеннями сесії, відеозаписом засідання можна буде ознайомитися у відповідних розділах офіційного сайту.

Поділитися:
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування