Відбулася "земельна" комісія

27.06.2023

У ході підготовки до 34-ої сесії Рожищенської міської ради відбулося засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності та етики, дотримання прав людини, законності та правопорядку, земельних відносин, екології, природокористування, охорони пам’яток та історичного середовища.

Під головуванням Антоніни Клімчук та за участі Рожищенського міського голови Вячеслава Поліщука члени комісії розглянули та обговорили двадцять п'ять питань порядку денного, більшість з яких стосувалася земельних відносин.

Члени комісії розглянули першими проєкти рішень щодо звернень громадян, які особисто з’явилися на засідання. Зокрема, вислухали пояснення заявника, обговорили та підтримали надання дозволу на створення штучної (акумулюючої) водойми на земельній ділянці в Дубищі, яка знаходиться у власності громадянина Олексія Шершня.

Під час засідання опрацьовано звернення жителів громади про затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок в оренду, затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок, зміну цільового призначення ділянок, надання дозволу на проведення експертної грошової оцінки та інші.

Заслухали обранці громади інформацію секретаря ради Надії Зінгель про план роботи Рожищенської міської ради на друге півріччя та підтримали проєкт цього рішення.

На даному етапі також не рекомендували члени комісії вступ Рожищенської ТГ до Всеукраїнської асоціації громад.

Засідання «земельної» комісії було конструктивним та продуктивним. Всі проєкти рішень тридцять четвертої сесії із земельних питань було детально розглянуто, внесено певні правки та прийнято відповідні рекомендації.

На розгляд чергової сесії міської ради, яка відбудеться 29 червня 2023 року, рекомендували члени комісії винести ініційовані народними обранцями звернення до Президента, Верховної Ради України щодо захисту підприємництва та про скасування підвищення ціни на електроенергію для побутових споживачів та введення мораторію на житлово-комунальні послуги на термін дії воєнного стану в Україні та шість місяців після його припинення.

Задля вирішення питання з приводу звернення, яке надійшло від голови правління ОСББ «Злагода» Марії Кметюк щодо встановлення меж прибудинкової території багатоквартирного житлового будинку у м. Рожище по вул. Незалежності, 88, члени комісії продовжили свою роботу у виїзному режимі. Питання знаходиться на стадії вивчення.

Поділитися: