Відбулася "земельна" комісія

25.03.2024

Відбулося засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності та етики, дотримання прав людини, законності та правопорядку, земельних відносин, екології, природокористування, охорони пам’яток та історичного середовища під головуванням Антоніни Клімчук.

Одним з перших серед питань порядку денного члени комісії заслухали звіт міського голови Вячеслава Поліщука про діяльність виконавчих органів Рожищенської міської ради за 2023 рік.

У форматі запитання-відповідь обранці громади обговорили заслухану інформацію та рекомендували звіт до розгляду на сесії міської ради.

Інші питання, які опрацювали депутати, стосувалися затвердження технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості), виділення земельних ділянок власникам земельних часток (паїв) та передачу земельних ділянок у власність; затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, надання земельних ділянок в постійне користування.

Підтримали члени комісії проєкти рішень про надання дозволу на розроблення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) власникам сертифікатів на право на земельну частку (пай) та надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки Рожищенській міській раді.

Тривалим було обговорення питання про припинення права користування земельними ділянками, які розташовані за межами населених пунктів на території Рожищенської міської ради (колишня Навізька та Сокілська сільські ради) та розірвання договорів оренди землі ПП «ЗАХІД АГРО» та ТОВ «ТЕРРА ҐАРДЕН».

З рекомендацією комісії винесли на розгляд сесії питання про надання дозволу на розроблення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) за рахунок невитребуваних (нерозподілених) земельних часток (паїв), які перебувають в оренді гр. Скрипчука В. М. за межами населених пунктів на території Рожищенської міської ради (колишня Сокілська сільська рада).

Детально обговорили на комісії надання дозволу на розроблення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) за рахунок невитребуваних (нерозподілених) земельних часток (паїв) ТОВ «Жива-Земля» за межами населених пунктів на території Рожищенської міської ради (колишні Навізька та Сокілська сільські ради).

​​​Серед інших питань підтримали депутати проєкт рішення про надання дозволу на поділ земельної ділянки та розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки комунальної власності в с. Сокіл ТОВ «Надра».

Загалом робота комісії була злагодженою та конструктивною.

Поділитися: