Відбулося друге засідання щодо розроблення Стратегії розвитку громади

05.05.2023

Продовжується робота щодо напрацювання Стратегії розвитку громади до 2027 року. Відбулося друге засідання робочої групи. Захід проходив за підтримки експертів проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів». Проєкт реалізовується Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Розпочав зустріч Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук, запросивши присутніх до плідної співпраці на шляху розроблення основного та визначального документа розвитку громади, до активного обговорення усіх його складових та подякував експертам за менторський та консультаційний супровід процесу.

Координаторка Проєкту Ірина Сторонянська представила узагальнений за підсумками проведення першого засідання SWOT-аналіз проблематики та перспектив соціально-економічного розвитку громади, який учасники зустрічі детально розглянули та внесли певні корективи.

Конструктивний та зацікавлений був діалог учасників зустрічі щодо формування інвестиційної привабливості громади, підтримки розвитку агропромислового сектору, розвитку людського капіталу та підвищення якості життя громади.

Експертка з місцевих фінансів Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Оксана Самойліч розповіла присутнім про фінансування заходів Стратегії, ознайомила з ресурсом регіональних цільових програм з обласного бюджету для територіальних громад.

На другому засіданні робочої групи також було напрацьовано стратегічні напрями та оперативні цілі розвитку Рожищенської громади. Пізніше учасники зосередилися на підготовці проєктних заявок до плану заходів з реалізації Стратегії. Презентували напрацьовані ідеї проєктів Марія Печко, Антоніна Клімчук, Ігор Шкільний.

Координаторка Проєкту Ірина Сторонянська під час підведення підсумків другого засідання відзначила значну активність аудиторії та хороші уміння присутніх щодо написання та оформлення проєктних заявок. Зазначимо, що робота над розробкою проєктів на етапі пошуку ідей Стратегії розвитку громади продовжується. Усі бажаючі зможуть долучитися до їх формування та висвітлити своє бачення проблем та перспектив розвитку нашої громади.

Поділитися: