Відбулося обговорення Стратегії розвитку громади до 2027 року та Плану заходів з її реалізації

15.11.2023

14 листопада в межах проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів», який реалізується за підтримки проекту USAID «ГОВЕРЛА», відбулося публічне обговорення Стратегії розвитку Рожищенської міської територіальної громади та Плану заходів з її реалізації на 2024-2027 роки.

Захід відбувся за підтримки експертів проєкту, старших наукових співробітників ДУ «Інститут регіональних досліджень імені М.І.Долішнього НАН України» Андрія Дуба та Лілії Беновської, а також фахівчині з залучення громадськості Рівненського регіонального офісу Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Наталії Головач.

Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук, розпочинаючи зустріч, наголосив на важливості громадського обговорення та спільної наполегливої роботи з формування Стратегії розвитку громади. Адже, як переконаний очільник громади, саме завдяки довгостроковому стратегічному плануванню ми визначаємо, що ми маємо робити і які шляхи та ресурси будемо залучати для реалізації окресленої мети.

Вячеслав Поліщук презентував учасникам круглого столу напрацьовані Робочою групою проєкти Стратегії розвитку та, відповідно, План заходів з її реалізації.

Учасники зустрічі у режимі «запитання – відповідь» розглянули та обговорили 50 сформованих проєктних пропозицій, які стосуються завдань Стратегії розвитку громади, та внесли певні корективи та доповнення.

На завершення зустрічі Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук подякував експертам проєкту за плідну співпрацю, менторський супровід і висловив сподівання, що в результаті спільної наполегливої роботи Рожищенська міська територіальна громада отримає документ, завдяки якому зможе раціонально організувати свою діяльність та стратегічно розподілити ресурси задля покращення життя в громаді.

Поділитися: