Відбулося перше засідання з формування Стратегії розвитку Рожищенської громади

21.04.2023

20 квітня у Центрі культурних послуг відбулося перше розширене засідання робочої групи з формування Стратегії розвитку Рожищенської громади до 2027 року.

Захід, який став можливим завдяки Агенству США з міжнародного розвитку (USAID) та підтримці американського народу через проєкт USAID "ГОВЕРЛА", проводили представники Агенції місцевого економічного розвитку Яворівщини в рамках проєкту "Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів".

У засіданні взяли участь працівники міської ради та депутати, представники бізнесу, громадські активісти та мешканці громади.

"Рожищенська міська рада як партнерка проєкту USAID "ГОВЕРЛА" задоволена можливістю співпраці з львівськими експертами. Адже саме Львівщина сьогодні є флагманом з написання проєктів, залучення інвестицій.

Нам усім хочеться жити в успішній громаді, розвиватися, приймати правильні рішення. Для цього й твориться Стратегія розвитку - документ, який стане фундаментом для подальшого розвитку нашої громади, визначить головні вектори цього розвитку," - зазначив на початку зустрічі Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук.

Координаторка проєкту, заступниця директора ДУ "Інститут регіональних досліджень імені М. Долішнього НАН України" Ірина Сторонянська презентувала учасникам зустрічі напрацьований проект соціально-економічного профілю Рожищенської територіальної громади, акцентувавши увагу на тих аспектах соціально-економічних показників, які суттєво відрізняють нашу ТГ від інших громад, є її плюсами чи мінусами.

Було багато запитань під час обговорення стану та проблем розвитку Рожищенської громади на основі проаналізованих статистичних даних, багато роз'яснень та різних думок. Наступний етап роботи був не менш цікавим - працювали у групах, де кожен з учасників засідання визначав і оцінював сильні і слабкі сторони громади, можливості і загрози її розвитку.

Конструктивний діалог членів груп, вміння чути один одного дозволили плідно попрацювати та окреслити спільні напрацювання щодо можливостей подальшого розвитку громади.

По завершенні обговорення та представлення напрацювань галузевими підгрупами координаторка проєкту акцентувала на тому, що громада повинна максимально використати свої сильні сторони та працювати над мінімізацією слабких сторін.

Робота по розробці Стратегії розвитку Рожищенської громади не припиняється, друге засідання робочої групи відбудеться у травні. Тож запрошуємо жителів разом попрацювати над створенням цього важливого документа.

З матеріалами, підготовленими в процесі роботи над Стратегією, ви можете ознайомитися на веб-сайті громади в розділі «Стратегія розвитку».

Поділитися: