Відбулося третє засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку громади

29.06.2023

Продовжується робота над Стратегією розвитку Рожищенської територіальної громади до 2027 року. Відбулося чергове третє засідання робочої групи.'

Захід проходив за підтримки експертів проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів» старших наукових співробітників ДУ «Інститут регіональних досліджень імені М.І.Долішнього НАН України» Андрія Дуба та Лілії Беновської.

Проєкт реалізовується Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Засідання робочої групи розпочав з вітального слова міський голова Вячеслав Поліщук. Він подякував присутнім учасникам робочої групи та небайдужим мешканцям, які виявили бажання долучитися до процесу стратегічного планування в громаді.

Експерт проєкту Андрій Дуб презентував присутнім напрацьовані робочою групою та отримані від зацікавлених осіб пропозиції технічних завдань проєктів місцевого розвитку до Плану заходів з реалізації Стратегії.

Згодом було розглянуто та проаналізовано перелік поданих проєктних ідей. Всього за період збору було напрацьовано 63 ідеї проєктів, згрупованих у трьох стратегічних цілях, обсяг фінансування яких сягнув близько 353 мільйони гривень.

. Наступним етапом роботи стало визначення критеріїв відбору та ранжування ідей проєктів місцевого розвитку, аби окреслити пріоритетність їх реалізації.

Учасниками заходу були запропоновані цікаві пропозиції проєктних ідей, реалізація яких покращить якість життя мешканців громади.

Робота над розробленням основного документа розвитку громади продовжується.

Поділитися: