Відбулося засідання «бюджетної» комісії

28.06.2023

У Рожищенській міській раді відбулося засідання постійної комісії з питань планування, бюджету та фінансів, соціально-економічного розвитку та інвестицій. Члени комісії під головуванням Володимира Безверхого розглянули та обговорили 11 питань порядку денного.

Підтримали депутати рішення про внесення змін до Програми розвитку водопровідно-каналізаційного господарства ПЖКГ Рожищенської міської ради та КП "Дубищенське житлово-комунальне господарство" на 2023 рік. Зокрема, погодили додаткове виділення ПЖКГ 63 323 гривень на поточний ремонт обладнання каналізаційно-насосної станції по вулиці Шевченка.

Зміни щодо Програми підтримки та розвитку вторинної медичної допомоги на території Рожищенської ТГ , які підтримали обранці громади, полягали у виділенні близько 200 тисяч гривень на придбання обладнання для надання послуг з реабілітації.

Три мільйони гривень передбачили депутати як співфінансування з бюджету територіальної громади на придбання двох шкільних автобусів.

Дискусію викликало питання спрямування 2 млн гривень з коштів перевиконання бюджету та вільних залишків на покриття недостачі освітньої субвенції, тобто на погашення виплат вчителям. Це питання винесли на сесію без рекомендації комісії.

Обговорили депутати звернення директора Рожищенського ліцею №1 щодо виділення коштів на виготовлення проєктно-кошторисної документації та облаштування водовідвідної системи приміщення навчального закладу і підтримали його частково. Зокрема, рекомендували виділення коштів у сумі восьми тисяч гривень для виготовлення проєктно-кошторисної документації, а на довивчення спрямували питання запропонованого кошторису робіт у сумі 330 тисяч гривень.

Одноголосно обранці громади підтримали створення резервного фонду Рожищенської ТГ та затвердження Положення про використання його коштів.

Обговорили та підтримали члени комісії план роботи Рожищенської міської ради на друге півріччя 2023 року та питання про затвердження розпоряджень міського голови, прийнятих у міжсесійний період.

За наслідками обговорення з урахуванням внесених пропозицій рекомендовано внесення розглянутих проєктів рішень до порядку денного чергової сесії міської ради.

Поділитися: