Відбулося засідання «бюджетної» комісії

12.09.2023

На засіданні постійної комісії з питань планування, бюджету та фінансів, соціально-економічного розвитку, інвестицій під головуванням Володимира Безверхого депутати розглянули п'ятнадцять питань порядку денного. До роботи комісії долучилася експертка з місцевих фінансів Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Оксана Самойліч.

Грунтовно та детально члени постійної комісії обговорили внесення змін до ряду місцевих програм. Ці зміни, зокрема, стосувалися Комплексної програми соціального захисту населення Рожищенської територіальної громади на 2023 рік, Програми фінансової підтримки комунальних підприємств, Програми розвитку водопровідно-каналізаційного господарства Підприємства житлово-комунального господарства Рожищенської міської ради та комунального підприємства «Дубищенське житлово-комунальне господарство», Програми фінансової підтримки комунальних підприємств та інших.

Без рекомендації комісії винесли на розгляд сесії питання Про затвердження Програми профілактики рецидивної злочинності та правопорушень на території Рожищенської міської територіальної громади на 2023 рік. Зокрема, йшлося про виділення 30 тисяч гривень на ремонт приміщення, де розташувалися представники філії ДУ «Центр пробації».

Заслухали народні обранці і звіти щодо виконання фінансового плану комунального некомерційного підприємства «Рожищенський центр первинної медико-санітарної допомоги» та комунального підприємства «Рожищенська багатопрофільна лікарня» Рожищенської міської ради за І півріччя 2023 року.

Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук детально обговорив з членами комісії ситуацію, яка склалася у сфері надання медичних послуг у громаді, висловив власну позицію щодо результативності впровадження медичної реформи.

Підтримали обранці громади серед інших розглянутих питань і затвердження розпоряджень міського голови, прийнятих в міжсесійний період.

Детально ознайомила присутніх з листами та зверненнями від підприємств, установ, закладів та організацій начальниця фінансового відділу Рожищенської міської ради Ірина Попова. Також депутати заслухали пояснення та обгрунтування необхідності виділення тих чи інших коштів від керівників відповідних структур, обговорили запропоновані суми видатків, адже рівень наповнення бюджету громади у цей нелегкий військовий час спонукає ефективно використовувати кошти місцевого бюджету.

Після дискусійного обговорення підтримали депутати внесення змін до рішення міської ради від 10.12.2020 №1/8 «Про затвердження структури, загальної чисельності працівників апарату Рожищенської міської ради та її виконавчого комітету, інших її виконавчих органів», викликані створенням юридичної особи публічного права «Центр надання адміністративних послуг та соціального захисту».

Робота членів бюджетної комісії була конструктивною, з внесенням певних змін та доповнень у запропоновані проєкти рішень, які будуть розглядатися на черговій сесії міської ради.

Поділитися: