Відбулося засідання "гуманітарної" комісії

13.08.2024

На засіданні постійної комісії з питань освіти, культури, спорту, соціального захисту, здоров’я, у справах сім’ї та молоді, регламенту та кадрової політики під головуванням Мирослава Максимюка депутати розглянули та обговорили проєкти рішень, що виносяться на сесію міської ради.

Зокрема, підтримали затвердження Стратегії розвитку молоді Рожищенської міської територіальної громади на 2025-2027 роки та Положення про новостворений відділ економічного розвитку, проєктної діяльності та інвестицій Рожищенської міської ради.

Заслухали та рекомендували на розгляд сесії звіт щодо фінансово-господарської діяльності комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Рожищенської міської ради за І півріччя 2024 року. Зокрема, заступниця директора Територіального центру Наталія Щварцкоп повідомила, що станом на 01.07.2024 послугами відділення соціальної допомоги вдома охоплено 320 громадян. З початку року за наданням цієї послуги звернулися 14 непрацездатних громадян. На сьогодні кожен соціальний робітник Терцентру має 12-15 підопічних.

У стаціонарному відділення для постійного проживання, яке розраховане на 20 ліжко-місць, догляд отримує 18 підопічних.

Відділенням соціальної адаптації та натуральної допомоги охоплено 521 непрацездатна особа, 50 з яких звернулися за послугою у звітному періоді.

У зв'язку з реформуванням Сокільського ліцею у гімназію проголосували депутати за затвердження статуту комунального закладу загальної середньої освіти «Сокільська гімназія» Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області.

А також члени комісії підтримали внесення змін до Регламенту роботи Рожищенської міської ради восьмого скликання, до Положення про постійні комісії Рожищенської міської ради, до рішення Рожищенської міської ради від 10.12.2020 № 1/7 «Про утворення постійних комісій Рожищенської міської ради, затвердження їх складу та затвердження Положення про постійні комісії».

Загалом робота комісії буда злагодженою та конструктивною.

Поділитися:
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування