Відбулося засідання гуманітарної комісії

08.09.2023

В ході підготовки до 36-ої чергової сесії Рожищенської міської ради відбулося засідання постійної комісії з питань освіти, культури, спорту, соціального захисту, здоров’я, у справах сім’ї та молоді, регламенту та кадрової політики під головуванням Мирослава Максимюка.

Порядок денний засідання постійної комісії включав дванадцять питань для обговорення.

Про стан надання медичних послуг комунальним підприємством «Рожищенська багатопрофільна лікарня» Рожищенської міської ради протягом І півріччя 2023 року інформував присутніх директор комунального підприємства «Рожищенська багатопрофільна лікарня» Віктор Редзій. Зокрема, Віктор Степанович детально зупинився на кількості наданих медичних послуг кожним окремим відділенням, розповів про реалії впровадження медичної реформи на місцях, проблеми та недопрацювання.

Власне бачення ситуації, що склалася у вторинній ланці надання медичної допомоги у громаді, висловив також Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук.

З реалізацією заходів щодо підготовки закладів освіти до нового 2023-2024 навчального року ознайомив членів комісії начальник гуманітарного відділу Рожищенської міської ради Ігор Кузава, наголосивши на тому, що безпека дітей під час навчального процесу та якість надання освітніх послуг - це два пріоритетних завдання у роботі освітньої галузі громади.

До слова, у новому навчальному році десять закладів освіти в громаді працюватимуть очно, шість - за змішаною формою.

Підтримали члени комісії та рекомендували винесення на сесію питання про внесення доповнень до Положення про порядок використання шкільних автобусів, про закріплення території обслуговування за закладами загальної середньої освіти Рожищенської міської ради та про затвердження Програми для кривдників.

Детально обговорили депутати питання про затвердження Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника комунального закладу охорони здоров’я Рожищенської міської ради.

Дискусію серед членів комісії викликало питання щодо внесення змін до рішення міської ради від 10.12.2020 №1/8 «Про затвердження структури, загальної чисельності працівників апарату Рожищенської міської ради та її виконавчого комітету, інших її виконавчих органів». Зокрема, йшлося про створення юридичної особи публічного права «Центр надання адміністративних послуг та соціального захисту».

Насамкінець члени комісії обговорили депутатське звернення Віталія Ковальчука щодо перейменування вулиці Тиха в с. Носачевичі на вулицю загиблого у російсько-українській війні захисника України Анатолія Царапкіна.

Поділитися: