Відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини

20.12.2023

У Рожищенській міській раді пройшло засідання комісії з питань захисту прав дитини, яке очолив міський голова Вячеслав Поліщук.

З метою забезпечення законних прав та інтересів дітей, комісією розглянуто питання про надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, про призначення опікуна над майном дітей, позбавлених батьківського піклування, про затвердження індивідуальних планів соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Інформувала по кожному з питань секретар комісії, головний спеціаліст служби у справах дітей Лариса Самчук.

Також на засіданні підвели підсумки роботи комісії з питань захисту прав дитини за 2023 рік. Зокрема, за словами начальниці служби у справах дітей Жанни Дубчук, цьогоріч проведено 11 засідань комісії, на яких розглянуто 39 питань.

За кожним з цих питань стоїть доля окремої дитини, сім’ї. Тому кожне питання, яке виноситься на комісію, попередньо детально опрацьовується фахівцями служби у справах дітей, опісля обговорюється членами комісії, аби прийняті рішення були компетентними та виваженими, сприяли захисту прав та інтересів дітей.

Найбільший відсоток з розглянутих за звітний період на комісії питань стосувалися надання дозволів щодо вчинення правочинів стосовно майна, право власності на яке або право користування яким мають діти, доцільності позбавлення батьківських прав та про стан виконання батьками своїх батьківських обов’язків.

Слід зауважити, що всі висновки комісії, які стосувалися доцільності позбавлення батьківських прав, а таких за звітний період було прийнято сім, взяті судом до уваги, що свідчить про компетентність комісії.

Вячеслав Поліщук подякував членам комісії за злагоджену роботу, за відповідальність та небайдужість до долі кожної дитини, яка потрапила у складні життєві умови, за професійну участь кожного у питаннях захисту прав та інтересів дітей. Бо лише захищене та щасливе дитинство може бути основою самодостатньої та впевненої дорослої людини в майбутньому.

Поділитися: