Відбулося засідання робочої групи з питань доступності послуг об'єктів соціальної роботи в громаді, співробітництва з іншими громадами, підвищення рівня інклюзії

12.12.2023

Рожищенська громада доєдналася до нового проєкту в форматі співпраці з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА», мета якого – зробити більш доступними в громаді послуги об’єктів соціальної роботи.

Проєкт «Аналіз доступності, чутливості до конфліктів та перспектив розвитку міжмуніципальних соціальних послуг у пілотних громадах Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» дозволить дослідити стан доступності соціальних послуг в громаді, забезпечить напрацювання разом з експертами дієвого інструмента задля розвитку міжмуніципальної співпраці для підвищення якості та розширення спектру надання цих послуг із залученням грантових коштів на реалізацію відповідних заходів.

"Участь у цьому Проєкті - це реальна можливість покращити якість послуг, які уже надаються жителям, розширити їхній перелік, а також важливий крок на шляху розвитку соціальної сфери у нашій громаді загалом", - наголосив під час зустрічі Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук.

Учасники робочої групи визначили перелік об'єктів соціальної інфраструктури, над дослідженням доступності яких будуть працювати в рамках впровадження проєкту. Цими об'єктами стали Рожищенська міська рада, Управління "Центр надання адміністративних послуг" та соціального захисту, КП "Рожищенська багатопрофільна лікарня", Рожищенський інклюзивно-ресурсний центр та Рожищенської бібліотеки-філії для дітей.

Також ведеться робота щодо напрацювання соціального паспорта Рожищенської територіальної громади.

Поділитися: