Відбулося засідання виконавчого комітету

24.01.2024

У Рожищенській міській раді відбулося чергове засідання виконавчого комітету під керівництвом міського голови Вячеслава Поліщука.

На порядок денний засідання було винесено понад два десятки питань щодо забезпечення життєдіяльності громади.

Про підсумки виконання бюджету Рожищенської міської територіальної громади за 2023 рік присутніх інформувала начальниця фінансового відділу Ірина Попова. Зокрема, вона повідомила, що дохідна частина загального фонду бюджету територіальної громади по власних надходженнях та прирівняних до них платежах виконана у минулому році на 117,54 відсотка, а дохідна частина загального фонду вцілому з врахуванням міжбюджетних трансфертів - на 107,70 відсотка.

Дохідна частина спеціального фонду бюджету Рожищенської територіальної громади за 12 місяців 2023 року по власних надходженнях виконана на 342,1 відсотка.

Загалом вдалося виконати всі показники бюджету, крім ПДФО військових (виконання становить 66,86%), який перенаправили до спеціального фонду Державного бюджету.

Щодо видаткової частини бюджету громади, то по загальному фонду виконання становить 97,78 %, освоєно 246 529,6 тис. грн. По видатковій частині спеціального фонду бюджету за 12 місяців 2023 року освоєно 24 767,8 тис. грн.

Розглянули та підтримали члени виконкому рішення про організацію суспільно-корисних робіт в умовах воєнного стану у Рожищенській міській територіальній громаді на 2024 рік, затвердили об’єкти та перелік видів цих робіт.

Заслухали також звіти керівників про роботу комунальних підприємств «Дубищенське житлово-комунальне господарство», «Дільниця благоустрою Рожищенської міської ради» та Підприємства житлово-комунального господарства Рожищенської міської ради.

Члени виконавчого комітету розглянули та підтримали рішення про встановлення скоригованих тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, на послуги з постачання теплової енергії, що надаються комунальним підприємством «Дубищенське житлово-комунальне господарство» для потреб бюджетних установ. Головними причинами перегляду тарифів є зміна складових тарифів: зростання на 67% вартості брикетів торфових, електроенергії, розміру мінімальної заробітної плати, тощо.

У рамках засідання було ухвалено рішення, що стосувалися соціального захисту жителів громади та захисту прав дітей. Також розглянуто заяви громадян про надання дозволу на видалення зелених насаджень та інші.

Усі прийняті рішення відповідно до регламенту будуть оприлюднені на офіційному вебсайті громади.

Поділитися: