Відбулося засідання «земельної» комісії

31.07.2023

У Рожищенській міській раді у рамках підготовки до 35-ої позачергової сесії відбулося засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності та етики, дотримання прав людини, законності та правопорядку, земельних відносин, екології, природокористування, охорони пам’яток та історичного середовища під головуванням Антоніни Клімчук.

Порядок денний засідання комісії включав двадцять питань.

Обговорили та одноголосно підтримали члени комісії прийняття Програми профілактики рецидивної злочинності та правопорушень на території Рожищенської міської територіальної громади на 2023 рік.

Також депутати розглянули чимало земельних питань. Більшість з них стосувалася затвердження технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості), виділення земельних ділянок власникам земельних часток (паїв); затвердження технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості), передачу земельних ділянок у власність, затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, зміну цільового призначення земельних ділянок.

Дискусію викликало питання затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельної ділянки, передачу земельних ділянок в оренду ПрАТ "Волиньобленерго".

Інші земельні питання стосувалися надання дозволу на розроблення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) власникам сертифікатів на право на земельну частку (пай) та на розроблення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянок); припинення права користування земельними ділянками та розірвання договору оренди землі СГПП «НЕСВІЧ», надання земельних ділянок в оренду, продовження терміну дії договорів оренди землі.

Розглянули члени комісії, але не підтримали, звернення АТ «Укрзалізниця» щодо звільнення від сплати або зменшення земельного податку у 2024 році.

Також члени комісії розглянули заяву жительки м. Рожище, колишньої депутатки Аліни Кривов'язюк, на думку якої, депутатка фракції ВО «Батьківщина» у Рожищенській міській раді Антоніна Клімчук у коментарях в соціальній мережі порушила її конституційне право

на недоторканість особистого життя.

Розглянувши усі наявні матеріали, члени комісії не виявили порушень закону, про що буде надано офіційну відповідь заявниці.

Поділитися: