Відбулося засідання "земельної" комісії

20.02.2024

У ході підготовки до 41-ї позачергової сесії Рожищенської міської ради відбулося засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності та етики, дотримання прав людини, законності та правопорядку, земельних відносин, екології, природокористування, охорони пам’яток та історичного середовища під головуванням Антоніна Клімчук.

Левова частина розглянутих питань стосувалася затвердження технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), виділення земельної ділянки власнику земельної частки (паю) та передачі земельних ділянок у власність, надання дозволу на розроблення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) власникам сертифікатів на право на земельну частку (пай).

Також члени комісії підтримали винесення на розгляд сесії питання про надання дозволу на розроблення детального плану території в с. Валер’янівка, про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки, передачу земельних ділянок в оренду та зміну цільового призначення земельних ділянок.

Після тривалої дискусії на довивчення залишили депутати питання про припинення права користування земельними ділянками та розірвання договорів оренди землі ПП «Захід Агро» та про надання дозволів на розроблення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) за рахунок невитребуваних (нерозподілених) земельних часток (паїв) ТОВ «Жива-Земля» за межами населених пунктів на території міської ради (колишніх Сокілської та Навізької сільських рад).

Підтримали обранці громади надання дозволу на розроблення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) за рахунок невитребуваних (нерозподілених) земельних часток (паїв) за межами населених пунктів на території Рожищенської міської ради (колишня Сокілська сільська рада) громадянці Лідії Приймачок.

Детально розглянули на комісії питання про продовження термінів дії договорів оренди земельних ділянок.

Підтримали обранці громади і надання дозволів на створення штучних (акумулюючих) водойм на земельних ділянках, які перебувають у власності, Руслану Хмелярському (с.Мирославка) та Богдана Линнику (с.Єлізаветин), а також внесення змін до списку присяжних Рожищенського районного суду Волинської області, затвердженого рішенням Рожищенської міської ради від 22 грудня 2022 року № 28/41 щодо введення до списку присяжних Вікторії Ярославівни Киричук на місце вибулої Алли Георгіївни Корнійчук.

Рекомендували члени комісії також винесення на розгляд сесії звернення депутатів Рожищенської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо продовження виплати соціальної допомоги для внутрішньо переміщених осіб до кінця воєнного стану, ініційоване депутатами фракції ПП "Європейська Солідарність".

Загалом робота комісії була злагодженою та конструктивною.

Поділитися: