Відбулося засідання "земельної" комісії

21.05.2024

В ході підготовки до 44-ої позачергової сесії Рожищенської міської ради відбулося засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності та етики, дотримання прав людини, законності та правопорядку, земельних відносин, екології, природокористування, охорони пам’яток та історичного середовища під головуванням Антоніни Клімчук.

Участь у роботі комісії взяв Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук.

На порядок денний було винесено двадцять шість питань. Левову частку розглянутих питань обранці громади підтримали. Зокрема, депутати проголосували за винесення на розгляд сесії проєктів рішень про затвердження детального плану території пожежного депо в смт Дубище; надання дозволу на розроблення детального плану території частини кварталу житлової та громадської забудови по вул. Центральна в с.Топільне; затвердження технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), виділення земельної ділянки власнику земельної частки (паю); затвердження технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), передачу земельних ділянок у власність; надання дозволу на розроблення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) власникам сертифікатів на право на земельну частку (пай); припинення права користування земельною ділянкою та розірвання договору оренди землі ТЗОВ «НАДРА» та інші.

На доопрацювання направили обранці громади проєкт рішення про затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельної ділянки, передачу земельних ділянок в оренду (йдеться про земельну ділянку у Пожарках). Заслухавши сільгоспвиробників з цього населеного пункту, депутати дійшли думки про необхідність виїзду комісії безпосередньо на місце задля вивчення ситуації.

Не задовільнили члени комісії заяви ТОВ "ВОЛИНЬ НОВА" щодо надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель проєктних польових доріг, аргументуючи рішення відсутністю інформації про укладені договори оренди, наданої товариством. Без рекомендації комісії винесли на розгляд сесії питання про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, передачу земельної ділянки в оренду гр. Бойчуку О. В.

Загалом робота комісії була злагодженою та конструктивною.

Поділитися: