Відбулося засідання "земельної" комісії

18.06.2024

У Рожищенській міській раді відбулося засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності та етики, дотримання прав людини, законності та правопорядку, земельних відносин, екології, природокористування, охорони пам’яток та історичного середовища під головуванням Антоніни Клімчук.

Участь у роботі комісії взяв Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук.

Обранці громади підтримали проєкти рішень про затвердження технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), виділення земельної ділянки власнику земельної частки (паю); про затвердження технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), передачу земельних ділянок у власність; про припинення права користування земельною ділянкою та розірвання договору оренди землі; про передачу земельних ділянок в оренду і суборенду та інші.

Тривалу дискусію у членів комісії викликало питання про затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельної ділянки, зміну цільового призначення земельних ділянок. Йдеться про діяльність підприємства ТзОВ «ЛЕНД БУД СЕРВІС» на земельних ділянках у селі Валер’янівка з цільовим призначенням – для ведення сільського господарства та зміну цільового призначення цих територій. Розгляд цього питання винесли на засідання сесії без рекомендації комісії.

Повторно, після доопрацювання (безпосереднього виїзду членів комісії на місце розташування земельної ділянки) розглянули члени комісії питання про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, передачу земельної ділянки в оренду гр. Богайчуку О. О. в с. Пожарки.

Депутати заслухали обидві конфліктуючі сторони та підтримали винесення на розгляд сесії проєкту рішення щодо передачі земельної ділянки площею 1,6 га терміном на 10 років Богайчуку О.О.

Серед інших розглянутих питань депутати затвердили план роботи Рожищенської міської ради на II півріччя 2024 року.

Поділитися: