Відбулися установчі збори для формування складу Громадської ради при Рожищенській міській раді

23.01.2023

20 січня за участю представників інститутів громадянського суспільства, які провадять діяльність на теренах Рожищенської громади, відбулися установчі збори з формування складу громадської ради при Рожищенській міській раді.

На початку засідання заслухали голову ініціативної групи з формування громадської ради Віталія Ковальчука, який доповів про те, що за період збору документів надійшло 15 заяв із відповідними додатками від інститутів громадянського суспільства про делегування їхніх представників до складу громадської ради при Рожищенській міській раді. Одному заявнику було відмовлено в участі в установчих зборах через невідповідність даних у документах.

Кожен представник, делегований певною громадською інституцією, коротко прокоментував своє бачення діяльності і мотиви бути членом цього консультативно-дорадчого органу.

Так як ініціативною групою на першому засіданні було визначено максимальну кількість членів громадської ради при Рожищенській міській раді - 35, а було затверджено 14 заяв на членство у складі громадської ради, то, відповідно до законодавства, якщо кількість кандидатів до складу громадської ради дорівнює або менше її кількісного складу, визначеного ініціативною групою, голосування на установчих зборах не проводиться. Таким чином, під час установчих зборів всіх 14 кандидатів було обрано до складу громадської ради при Рожищенській міській раді.

Усі представники інститутів громадянського суспільства, які ввійшли до складу громадської ради, бачать перспективи власної організації в ефективному партнерстві та комунікації з органом місцевої влади, готові співпрацювати, обмінюватися досвідом та ідеями задля розвитку Рожищенської громади.

Сподівання на конструктивну спільну роботу задля вирішення проблем, які турбують громаду, висловив і Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук та побажав кандидатам якісної комунікації та обґрунтованої ініціативи.

Вячеслав Анатолійович бачить позитив у тому, що з багатьма членами громадської ради вже був результативний досвід співпраці в реалізації тих чи інших проєктів, і тішить те, що вони й надалі готові працювати задля розвитку ОТГ.

Щоправда, очільник громади наголосив на тому, що у нинішній воєнний час першочергові проблеми та актуальні питання, над якими доводиться працювати, вимагають саме єдності, порозуміння та конструктивної співпраці у їх вирішенні.

Присутня на зустрічі Ірина Бойко - керівниця Волинського регіонального офісу Проєкту «ГОВЕРЛА» - одного з найбільших проєктів USAID з підтримки органів місцевого самоврядування, який має на меті зміцнення спроможності органів місцевого самоврядування та активізацію залучення громадськості на всіх рівнях, розповіла членам громадської ради про ті напрацювання, які вдалося втілити в життя з часу партнерства з Рожищенською громадою, і про можливі майбутні спільні проєкти.

Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук натомість подякував представникам проєкту USAID за менторську, експертну допомогу та консультаційний супровід у вирішенні питань, над якими спільно працювали раніше, та щодо запровадження в громаді одного з інструментів соціальної підзвітності - "Громадська рада".

А регіональний координатор із залучення громадськості USAID «ГОВЕРЛА» Анатолій Левчук провів з учасниками установчих зборів невеликий навчальний тренінг про те, що потрібно зробити і які методи роботи використовувати, аби співпраця новоствореної громадської ради і Рожищенської міської ради була конструктивною та результативною.

Поділитися: