Відбувся благодійний захід «Нехай Трійця свята - єднає серця і дарує нам всім Перемогу!»

05.06.2023

Цьогоріч День міста у Рожищі відзначали по-особливому. У величний день Святої Трійці зранку у храмах міста жителі у молитвах просили заступництва Всевишнього у боротьбі за волю та незалежність України. А післяобідньої пори зійшлися на благодійний захід «Нехай Трійця свята - єднає серця і дарує нам всім Перемогу!», аби донатами підтримати наших захисників.

Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук, звертаючись до присутніх, наголосив, що не час сьогодні святкувати. Тому обрали для відзначення Дня міста саме такий формат заходу, адже з кожної представленої локації можна було дізнатися щось цікаве з історії рідного міста та його людей, а також об’єднатися та допомогти військовим. Це сьогодні головне завдання кожного з нас.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять земляків, які загинули під час російсько-української війни.

Літопис міста творять його жителі своїми добрими справами та досягненнями. І імена окремих з них увіковічнює історія. Зокрема, згідно з рішеннями Рожищенської міської ради звання «Почесний громадянин міста Рожище» удостоїли посмертно громадського активіста, волонтера, чемпіона України з метання списа серед людей з особливими потребами Миколу Анатолійовича Стасюка та українського добровольця, кіборга, учасника російсько-української війни Вячеслава Борисовича Зенца. Посвідчення отримали мама Олена Стасюк та дружина Наталія Зенц.

Грамотами та подарунками відзначили на святі найуспішніших у навчанні, спорті та розвитку мистецьких талантів. А звання «Учень року -2023» виборов представник Рожищенського ліцею №2 Богдан Данчук, котрий отримав Кубок з рук народного депутата Вячеслава Рубльова.

Програма заходу була насиченою та цікавою. І кожен міг знайти собі справу до душі.

Вражало різноманіттям містечко майстрів народних ремесел та декоративно-ужиткового мистецтва. Тут можна було пройти майстер-клас з плетіння виробів з лози від луківських майстрів Петра Миколайчука та Василя Мірчука або безпосередньо придбати вже готові плетені вироби від умільця з Рожища Михайла Аршуліка.

Професійністю виконання вражала перехожих виставка картин керівника Зразкової студії образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва «Художній дивосвіт» Рожищенського будинку дитячої творчості Оксани Шатунової та її вихованців.

Чимало відвідувачів зібрала виставка "Металевий відблиск" та карта "Цікаві пам'ятки міста Рожище", підготовлені Рожищенським історико-краєзнавчим музеєм.

Оригінальними були і працівники КЗ «Публічна бібліотека» , які представили цікаву бібліолокацію «Я люблю Рожище», родзинкою якої стала випечена бібліотекарем Оксаною Глинюк та складена з патріотичного печива карта міста.

Загалом цікавих творчих локацій було чимало.

З метою ознайомлення з цікавими місцями рідного міста молодь влаштувала велоквест.

Щедро ділилися співочими, танцювальними та музичними талантами з глядачами вихованці Рожищенського будинку дитячої творчості, Рожищенської музичної школи, дитячого дошкільного закладу №2 «Дзвіночок», виконавці та гурти КЗ «Центр культурних послуг». Презентували свій виступ і рожищенські бандерівці.

Відмінною демонстрацією сили духу, вправності та вміння володіти своїм тілом та емоціями став показовий виступ з ТХЕКВОНДО від вихованців бійцівського клубу «STOLAS LEUKAS» під керівництвом Володимира Іщука.

Любителі м’яча та ключки мали можливість повболівати під час спортивних змагань з флорболу, призові місця під час яких вибороли : 1 місце - команда "Кубаньська братва", 2 місце - "Отамани", 3 місце - "Пані".

Затяті рибаки мали можливість випробувати удачу під час змагань з риболовлі (окрема вдячність від міської ради за сприяння у їх організації рожищанину Федору Покидьку). І цього дня фортуна була на стороні Віктора Гошина, другим став Віталій Симінський, третій результат у Андрія Дубровського.

Благодійний захід приніс у скарбничку допомоги Збройних сил України 9 984 гривні. Дякуємо усім, хто долучився. Разом ми – непереможні!

Поділитися: