Відбувся показ документального фільму «ДНК: портрет нації»

27.07.2023

Напередодні відзначення Дня Української Державності в КЗ «Центр культурних послуг» Рожищенської міської ради відбувся показ документального фільму «ДНК: портрет нації».

Про важливість історичного минулого та проведення наукових досліджень розповіла перед початком фільму директор Центру Наталія Патійчук. Зокрема, вона зазначила, що сьогодні, у часи військової агресії важливим є дослідження історичних періодів і віднайдення історичної правди, адже протягом багатьох років нашу історію переписували і підлаштовували під чиїсь інтереси. Проте Україна - це держава, яка має глибоке коріння, про дослідження якого і висвітлено у фільмі «ДНК: портрет нації».

Науково-популярний фільм «ДНК портрет нації» розповідає про події, які відбувалися на території теперішньої України 4600 років тому.

Автори стрічки розповідають, що визначає українців та що дозволяє нам проносити свою національну ідентичність крізь сторіччя. В рамках фільму було проведено масштабне генетичне дослідження у кращих світових лабораторіях.

Історія нашого народу - це довгий шлях, сповнений випробувань, перемог, сліз та радощів. Але незламна віра та єдність усього народу допомагають нам переживати найтемніші часи.

Поділитися: