«Відкриті уроки футболу» об’єднали три громади

25.09.2023

«Відкриті уроки футболу», які відбулися в Рожищенській дитячо-юнацькій спортивній школі, об’єднали три територіальні громади - Рожищенську Копачівську та Доросинівську, адже заняття спортом – це не лише позитивний вплив на фізичний розвиток школярів.

Потужний проєкт допомоги дітям «Відкриті уроки футболу», який реалізує Українська асоціація футболу та Асоціація футболу Волині за підтримки УЄФА, до повномасштабної війни мав за мету сприяння та допомогу дітям-переселенцям адаптуватися і подружитися з однолітками з приймаючих громад.

Сьогодні військові дії негативно впливають на психологічне здоров’я дітей на всій території України. Тож «Відкриті уроки футболу» розширили свої завдання, охопили ширшу територію і мають на меті надати психосоціальну підтримку дітям в умовах війни через соціальний інструмент гри, відкриті футбольні івенти, закохати дітей у футбол та знизити рівень психологічних переживань, переключити дитячу увагу на позитивні емоції задоволення від гри, від нових знайомств.

Цікавим додатком таких спортивних занять стали пізнавальні розповіді рятувальників про правильні дії під час виникнення небезпечних ситуацій. Отже проєкт «Відкриті уроки футболу» об’єднав в собі одразу три складові - виховання здорового способу життя, психоемоційне розвантаження малечі за допомогою гри та знання безпеки в умовах війни.

Поділитися: