Відпрацювали нові підходи й інструменти надання послуги соціального супроводу сімей

25.09.2023

Фахівець із соціальної роботи Центру соціальних служб Рожищенської міської ради Катерина Райниш взяла участь у підсумковій зустрічі «Апробація соціальної послуги соціального супроводу сімей/осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах: результати та подальші кроки».

Захід відбувся за ініціативи Міністерства соціальної політики України та за підтримки проєкту SURGe Project, а до участі були запрошені спеціалісти, які мають практику надання послуги соціального супроводу сімей та брали участь в апробації проєкту Стандарту.

Так, упродовж 4-х місяців 109 надавачів соціальних послуг з 23 регіонів України провели апробацію проєкту оновленого Стандарту цієї соціальної послуги та відпрацювали нові підходи й інструменти до її надання. За цей період 264 сім'ї отримували цю соціальну послугу за проєктом оновленого Стандарту, в основі якої - розвиток необхідних ресурсів сім’ї для догляду та виховання дитини.

Результат пілоту презентували за участі міністерки соцполітики Оксани Жолнович. Під час заходу соціальні працівники, залучені до апробації, отримали сертифікати та подяки від Міністерства соціальної політики України та проєкту SURGe Project за пророблену роботу, їх активність, відкритість до співпраці та новацій, важливі рекомендації для вдосконалення проєкту оновленого стандарту.

Поділитися: