Військовозобов’язані повинні самостійно уточнити облікові дані у ТЦК та СП

24.11.2023

Обов’язок кожного військовозобов’язаного - самостійно уточнити облікові дані у ТЦК та СП.

Військовозобов'язані громадяни України самостійно повинні відвідати територіальні центри комплектування та соціальної підтримки для уточнення облікових даних. Про це наголосив керівник служби зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо під час телемарафону.

Він нагадав, що в Конституції України прописаний обов'язок захищати свою країну.

"Для того, щоб бути готовим виконувати свій обов'язок із захисту України, необхідно з'явитися до своїх Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та оновити свої облікові дані", - сказав Володимир Фітьо.

Якщо громадянин довгий час не з'являється до ТЦК та СП - актуальність інформації щодо його придатності до військової служби втрачається. Тож під час відвідування територіального центру комплектування за місцем свого проживання потрібно відразу брати документи, які підтверджують право на відстрочку (у разі наявності такого). Також радимо брати з собою свої медичні документи, адже придатність до військової служби за станом здоров'я є одним із основних військово-облікових даних. На жаль бувають випадки, коли людина за наявною у ТЦК інформацією вважається здоровою, проте в неї є хвороба, про яку вона забула повідомити. Це все потрібно для того, аби ресурси, які є в ТЦК та СП, використовувалися правильно.

Тому просимо військовозобов’язаних жителів громади, які ще з певних причин не уточнили свої облікові дані, неодмінно відвідати Другий відділ Луцького РТЦК та СП.

Поділитися: