Волонтери та армія - два крила Перемоги

06.12.2023

5 грудня у КЗ «Центр культурних послуг» Рожищенської міської ради відбувся захід «Разом - нездоланні», приурочений Міжнародному дню волонтера та Дню Збройних сил України.

Розпочався захід зі спільної молитви разом з настоятелем храму Архистратига Михаїла, протоієреєм Миколаєм Цариком.

Скорботним мовчанням присутні вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя, боронячи.

Напевне, символічно, що дати відзначення цих двох свят стоять у календарі поряд, бо армія та волонтери – це два крила Перемоги.

Зі словами вдячності звернувся до кожного жителя громади, хто долучився до допомоги та підтримки наших захисників, Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук. Бо волонтерський рух, започаткований у громаді ще з 2014 року, сьогодні став явищем постійним та вагомим. Очільник громади також подякував усім захисникам, які борються з російським агресором та захищають нашу незалежність.

Про волонтерську діяльність та допомогу військовим розповіли присутнім організаторка дитячого батальйону "Бандерівці" Вікторія Шварцкоп, голова громадської організації "Рожищенська самооборона", яка започаткувала волонтерський рух у громаді, Олександр Дулюк та голова Рожищенської районної організації Товариства Червоного Хреста України Микола Варшава.

Також Микола Варшава вручив подяки районної організації ТЧХУ за співпрацю начальниці відділу "Центр надання адміністративних послуг" Людмилі Пархомчук та директору КУ "Центр соціальних служб" Олегу Шварцкопу.

Музичні номери, які подарували присутнім солістки Надія Козій, Катерина Бондарук та Мирослава Пашковська, народний аматорський хоровий колектив "Надвечір'я" (керівник - Алла Павлюк), квартет "VIRMEIS" (керівник - Надія Козій) та хореографічний колектив "Танцюй душею" (керівник - Ірина Матящук), утвердили у свідомості кожного присутнього месендж нескореності української нації та безмежної вдячності нашим захисникам.

Поділитися: