Вшанували українських добровольців

14.03.2024

14 березня в Україні відзначають День українського добровольця.

Це свято було створене на честь всіх тих, хто 14 березня 2014 року встав на захист України. Цей день було встановлено для того, щоб пам'ятати, через що довелося вже пройти нашій країні і через що вона проходить зараз.

Українські добровольці – це приклад щирої любові до рідної землі, патріотизму, мужності та безмежної сили волі.

Аби вшанувати цих людей залізної волі, у Рожищі громадськість зібралася біля Знаку борцям за волю та незалежність України.

Звертаючись до присутніх, голова Рожищенської міської ради Вячеслав Поліщук повернувся до подій цього дня 2014-го року, коли на полігон у Нові Петрівці прибули перші 500 добровольців Самооборони Майдану, які сформували перший добровольчий батальйон.

Пізніше були тисячі тих, хто став на захист України, долучившись до добробатів.

Саме завдяки учасникам добровольчих батальйонів та формувань, які активно вирушали в зону воєнного конфлікту, вдалося створити справжню боєздатну армію та протистояти ворогу.

З початком повномасштабної війни у лави захисників піднялися тисячі добровольців, які донині боронять нашу державу. Мужність, яку українці проявляють, демонструючи готовність добровільно ставати на захист нашого спільного майбутнього – вирішальна та безперечна запорука нашої майбутньої Перемоги.

В пам'ять про тих добровольців, які віддали життя за Україну, до підніжжя Знаку борцям за волю та незалежність України поклали квіти.

Поділитися: