Вихованці прийомних родин приймали подарунки у день дитячого свята

03.06.2024

У День захисту дітей у Рожищенській міській раді вітали маленьких жителів громади, які знайшли нові родини, та батьків, які взяли на себе відповідальність за виховання дітей, позбавлених батьківського піклування.

Наразі у громаді функціонує два будинки сімейного типу та 2 прийомні сім'ї.

На зустрічі були присутні прийомні сім’ї Руслани і Юрія Грицаків з Рудні, Марії та Василя Гаврилюків з Корсинь, будинок сімейного типу Світлани Сяськи з Рожища.

До привітань долучилася, окрім міського голови Вячеслава Поліщука та начальниці Служби у справах дітей Рожищенської міської ради Жанни Дубчук, від імені регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області - експертка проєкту «Зміцнення інституційної спроможності системи захисту прав дитини шляхом проведення моніторингу ситуації з дітьми» Інна Пододворна.

Під час спілкування з прийомними батьками обговорили можливості вирішення проблем, які нині актуальні у їхніх великих сім’ях щодо виховання дітей, їх оздоровлення.

Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук висловив вдячність присутнім батькам-вихователям за турботу про дітей, які були позбавлені батьківської любові, за їх щирі наміри зробити цей світ кращим, принаймні для тих, кого вони взяли під опіку.

Також батьки мали можливість отримати консультації з питань, які стосуються порушення прав дітей, та контактну інформацію про те, як звернутися до регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинсткій області.

Кульмінацією заходу для малечі стало, звичайно ж, отримання подарунків.

В подарунок до свята діти отримали канцелярію від Unicef, іграшки від компанії Тигрес, міської ради та продуктову допомогу від БФ «Незламна Волинь», Луцької РДА.

По завершенні заходу діти відвідали KOSMO KINDER FEST з цікавими іграми та активностями, які організував юним жителям громади з нагоди свята дитинства Будинок дитячої творчості.

Поділитися: