Вихованці Рожищенської музичної школи – переможці регіонального конкурсу «Wind and brass»

17.05.2023

У Володимирській дитячій музичній школі вперше відбувся відкритий регіональний конкурс юних виконавців на духових та ударних інструментах «Wind and brass».

Журі на чолі з заслуженим діячем мистецтв України Михайлом Віятиком оцінювало музичні таланти близько пів сотні учасників, які змагалися у трьох вікових групах та чотирьох номінаціях: «Духові дерев’яні інструменти», «Духові мідні інструменти», «Ударні інструменти», «Ансамбль».

Обов’язковою умовою конкурсу було виконання твору українського композитора.

Рожищенську музичну школу на конкурсі представили учасники тріо трубачів у складі Михайла Войтичука, Костянтина Супруна та Данила Кисіля (викладач Олександр Шинкарук).

Професійне журі високо оцінило виконання музичної композиції «Місяць на небі» (концертмейстер Наталія Тесля) і присудило юним музикантам з Рожищенської громади I місце у номінації «Ансамбль» та грошову премію.

До слова, усі троє учасників доїздять на заняття до музичної школи з сільських населених пунктів – Рудні, Дмитрівки та селища Дубище.

Також конкурсантів Рожищенської музичної школи відзначили у ще одній номінації – «За краще виконання твору в обробці Михайла Віятика».

Поділитися: