Виклики часу: у Рожищенській ДЮСШ впровадили альтернативний варіант забезпечення роботи котлів

15.12.2022

З початком довготривалих відімкнень електроенергії у Комунальному закладі «Рожищенська ДЮСШ» виникла проблема забезпечення відповідного температурного режиму у тренувальних залах. Адже робота котлів, які живляться від електромережі, без перекачування насосами води не просто неможлива, а небезпечна.

- Були випадки, що через відключення світла кочегарові доводилося просто шуфлею вибирати розжарений брикет, аби зменшити температуру у котлі, - розповідає керівник закладу Сергій Приходько. - Тому потрібно було шукати якийсь альтернативний варіант забезпечення роботи котлів. Бо здоров'я майже трьох сотень дітей, які у нас займаються, їхні комфортні умови перебування у школі - це запорука нових спортивних досягнень.

- Ми розглядали різні ідеї, консультувалися зі спеціалістами і визначили для себе оптимальний варіант - застосування для аварійного живлення котельні гелевий акумулятор, перетворювач напруги та спеціальний блок керування, - долучається до розмови завідувач господарством ДЮСШ Олександр Дулюк. - Гелеві батареї безпечні і герметичні, при зарядці вони не виділяють газів, не вимагають спеціального обслуговування. Правильно виконане резервне живлення котельні з використанням гелевого акумулятора забезпечує постійну роботу опалювальних приладів і відповідне функціонування системи опалення. Включення агрегату відбувається саме по собі з моменту відключення електроживлення від електромережі.

Закладу вдалося модернізувати систему опалення за власні зекономлені кошти.

Це яскравий позитивний приклад того, як потрібно вчасно, правильно і по-господарськи реагувати на виклики воєнного часу.

Поділитися: