Вишиванка - український символ та оберіг

18.05.2023

Сьогодні Україна відзначає День вишиванки. Нашого національного символу, який через роки та покоління передає нашу генетичну пам'ять, зберігає національну ідентичність, закодовану у геометричних та квіткових візерунках.

Сьогодні вишиванка - це не просто народний одяг, це духовна броня української нації, материнський оберіг, це символ волелюбності та нескореності, символ єднання українців у боротьбі з ворогом.

Шанобливе ставлення до вишиванки ми маємо виховувати з дитинства. Аби кожен, хто одягнув вишиту сорочку, міг з гордістю сказати: " Я - українець".

Сестрички Дарина та Настя Майструки (на фото) полюбляють одягати різнобарвні вишиванки у великі свята, коли йдуть з мамою до церкви, бо знають, що це найсвятковіший одяг, вбрання, яке вирізняє нас серед інших народностей, яке є візитівкою українців у всьому світі.

Сьогодні, у тривожний час війни, одягаючи вишиванку, ми, найперше, виражаємо свою національну та громадянську позицію, своє бажання до єдності у боротьбі за українську державу та українську націю.

Тож хай розквітне в цей день Україна веселковими візерунками вишиванок, як свідчення нашої єдності та згуртованості у боротьбі за волю та незалежність Української держави, як символ нашої непохитної віри в Перемогу. Бо кожна вишиванка - це символ незламності України, символ незборимості волелюбного українського народу!

Поділитися: