Виїзний прийом у Мильську та Літогощі: з чим зверталися люди

09.09.2024

Голова Рожищенської міської ради Вячеслав Поліщук провів виїзний прийом у селах Мильську та Літогощі Переспівського старостинського округу.

Разом з очільником громади також працювали начальниця юридичного відділу Алла Солодуха та головний спеціаліст відділу земельних відносин Микола Вербицький.

Найбільше звернень, з якими зверталися сільські жителі, стосувалися земельних питань, зокрема, оформлення будівель колишнього колективного господарства, які дісталися як майнові паї.

Також у Мильську піднімали питання облаштування братської могили воїнів УНР (заміни дерев'яного хреста), підтікання укриття, яке використовують у разі тривоги вихованці сільської школи та дошкільного закладу.

Очільник громади мав зустріч та обговорив можливість отримання соціальної допомоги та медичної реабілітації з місцевим жителем, котрий після травми пересувається на інвалідному візку.

Вячеслав Поліщук відвідав місцевий дитячий садок, клуб, де функціонує сільська бібліотека. Обговорюючи проблеми функціонування закладів та створення комфортних умов праці, зокрема у зимовий період, разом зі старостою Віктором Лук'янчуком дійшли спільної думки про доцільність перенесення бібліотеки в те крило дитячого садочка, яке нині не використовується.

У жителів Літогощі земельні питання теж на порядку денному. А ще - проблема з орендарем, котрий проводив обробіток орендованих земель певними препаратами та наніс шкоду суміжним ділянкам місцевих жителів.

Болить селянам і розбита дорога та відсутність транспортного сполучення в обідню та пообідню пору, адже автобус має лише два рейси - вранці та ввечері.

За сприянням у вирішенні певних проблем соціального характеру до очільника громади звернувся пенсіонер, котрий з родиною знайшов прихисток у Літогощі, тікаючи від війни.

Очільник громади та спеціалісти міської ради обговорили та надали вичерпні роз’яснення щодо можливих шляхів вирішення тих питань та проблемних ситуацій, які озвучували місцеві жителі. Водночас селяни мають розуміти, що вирішення актуальних для села проблем можливе лише за їх безпосередньої участі та активної громадської позиції, як і розвиток населеного пункту загалом.

Поділитися:
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування