Як бути на зв'язку і де читати перевірену інформацію?

14.11.2023

Проєкт Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки «Довідка.Інфо» проводить інформаційну кампанію, направлену на інформування населення щодо основ кібербезпеки, протимінної безпеки та алгоритму відшкодування коштів за зруйноване чи пошкоджене майно.

Бути на зв'язку навіть у надзвичайній ситуації

Мобільний зв’язок у надзвичайній ситуації може бути відсутній. Якщо він буде, але слабким, можна використовувати полегшені версії багатьох додатків (Facebook Lite, Messenger Lite, Google Go, Google Maps Go). Вони потребують менше місця, працюють швидше навіть за умови гіршого доступу до Інтернету.

Також варто встановити на смартфон додаток з мапами, які не потребують мережі. Наприклад, mapy.cz, чи увімкнути відповідну функцію на Google Maps. Зверніть увагу, що додатки не завантажують автоматично потрібні карти — ви маєте зробити це самостійно і заздалегідь.

Розгляньте можливість придбати запасний кнопковий телефон. Він може працювати довше, ніж смартфон, якщо використовувати його лише для розмов.

Де читати перевірену інформацію?

Насамперед, орієнтуйтеся на повідомлення державних установ. Слідкуйте за інформацією від ДСНС, армії та уряду на сторінках їх сайтів чи соцмереж, а також у повідомленнях Суспільного мовлення.

Детальніше: http://surl.li/ncxgf

Поділитися: