Як жителям Рожищенської громади отримати компенсацію за надання житла переселенцям

07.04.2022

Компенсація надається фізичним особам – громадянам України віком від 18 років, які є власниками жилих приміщень приватного житлового фонду, і безоплатно розміщували в цих приміщеннях переселенців, які після введення воєнного стану перемістилися з Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей та м. Київ, і не є отримувачами щомісячної адресної допомоги ВПО для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату ЖКП.

ЩО ПОТРІБНО ЗРОБИТИ ВЛАСНИКУ ЖИЛОГО ПРИМІЩЕННЯ ПРИВАТНОГО ЖИТЛОВОГО ФОНДУ, ЯКИЙ РОЗМІСТИВ У СЕБЕ ВПО, ЩОБ ОТРИМАТИ КОМПЕНСАЦІЮ

  1. Звернутись до відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, благоустрою, комунальної власності, інфраструктури, будівництва, транспорту та екології Рожищенської міської ради або самостійно внести відомості щодо приміщень приватного житлового фонду, доступних для безоплатного розміщення внутрішньо переміщених осіб у Рожищенській територіальній громаді, до веб-ресурсу «Прихисток».
  2. Подати заяву за формою до юридичного відділу Рожищенської міської ради за місцем розташування жилого приміщення не пізніше наступного дня з дня розміщення ВПО.

Форма заяви

У заяві зазначити:

  • прізвище, ім’я та по батькові кожної з розміщених осіб;
  • додати копії документів, що посвідчують їх особи (паспорт громадянина України або свідоцтво про народження) та копію документу, який підтверджує право власності на жиле приміщення.

В день припинення розміщення ВПО або зміни їх кількості, подати заяву за формою з інформацією про зміну переліку осіб, розміщених у житловому приміщенні.

Форма заяви

3. Для отримання компенсації власник жилого приміщення не пізніше п’яти днів із дня закінчення звітного місяця подає до юридичного відділу Рожищенської міської ради за місцем розташування жилого приміщення заяву.

Форма заявиДо заяви додаються документи:

  1. Копія паспорта власника.
  2. Копія довідки ІПН.
  3. Довідка з банківськими реквізитами.
  4. Довідки про відсутність заборгованості за електроенергію, водопостачання, водовідведення, вивезення ТПВ.
  5. Копії довідок ВПО осіб, що тимчасово розміщені в житловому будинку.

МЕХАНІЗМ ПРИЙНЯТТЯ РІШЕННЯ ПРО НАДАННЯ КОМПЕНСАЦІЇ ВЛАСНИКУ ЖИТЛОВОГО ПРИМІЩЕННЯ ПРИВАТНОГО ЖИТЛОВОГО ФОНДУ, ЯКИЙ РОЗМІСТИВ У СЕБЕ ВПО

Заява розглядається протягом п’яти робочих днів, з дня її отримання.

Протягом строку розгляду заяви уповноважені особи проводять верифікацію наведених у заяві відомостей з відвідуванням (у разі потреби) місця розміщення ВПО, а саме:

  • факту такого розміщення та його безоплатності;
  • кількості розміщених осіб та умов їх проживання;
  • документів, що встановлюють особу;
  • дані про відсутність або наявність у заяві інформації про осіб, які отримують щомісячну адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

За результатами перевірки визначається обсяг компенсації витрат власника житла.

СУМА КОМПЕНСАЦІЇ

Сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких жиле приміщення надавалося для розміщення ВПО, та кількості осіб, які там проживали (людиноднів).

Кількість людиноднів визначається шляхом додавання кількості ВПО, які проживали у жилому приміщенні власника, в кожний день місяця. Сума компенсації за кожен людинодень визначається на рівні 14,77 гривні. Загальна сума компенсації визначається шляхом визначення добутку загальної кількості людиноднів на суму компенсації за кожен людинодень.

ЗА ЯКИЙ ПЕРІОД БУДЕ НАРАХОВУВАТИСЯ КОМПЕНСАЦІЯ

З дня розміщення ВПО, але не раніше дати включення до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб інформації про розміщення внутрішньо переміщеної особи у відповідному жилому приміщенні.

Поділитися: