Які питання обговорювали і за що голосували депутати міської ради

15.03.2022

Під головуванням міського голови Вячеслава Поліщука відбулася 19-та позачергова сесія. Участь у засіданні взяв 21 депутат із 26-ти.

Більшість питань порядку денного стосувалися внесення змін і затвердження програм, які є важливими у життєдіяльності Рожищенської громади.

Так, депутати одноголосно затвердили Програму покращення матеріально-технічного забезпечення військових частин та батальйону територіальної оборони Луцького району на 2022 рік. На реалізацію Програми заклали 500 тис. грн із бюджету Рожищенської територіальної громади, з них 100 тис. грн уже передбачили на першочергові потреби.

Начальниця фінансового відділу Ірина Попова ознайомила присутніх із виконанням бюджету Рожищенської територіальної громади на 2022 рік.

«Цим проєктом рішення пропонуються зміни у видатковій частині загального та спеціального фондів бюджету Рожищенської територіальної громади за рахунок зміни вільних залишків коштів, утворених станом на 1 січня 2022 року в сумі 2 мільйона 49 тисяч гривень, а саме: по загальному фонду – 1 мільйон 799 тисяч гривень, по спеціальному – 250 тисяч гривень», – повідомила Ірина Степанівна. Депутати одноголосно підтримали зміни.

Враховуючи рекомендації постійної комісії з питань планування, бюджету та фінансів, соціально-економічного розвитку, інвестицій, депутати проголосували за виділення із бюджету Рожищенської громади:

  • - 140 тис. грн на Місцеву програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру;
  • - 844 тис. 80 грн на Програму соціального захисту населення;
  • - 25 тис. грн на виконання заходів Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами.

Читайте також: Понад 800 тисяч гривень із бюджету Рожищенської громади передбачили на Програму соціального захисту населення

Скоротивши фінансування Програми розвитку систем теплопостачання Підприємства житлово-комунального господарства та комунального підприємства «Дубищенське житлово-комунальне господарство» із 600 тис. грн до 350 тис., вирішили перенаправити 250 тис. грн на Програму фінансової підтримки комунальних підприємств Рожищенської міської ради.

Депутати проголосували за надання дозволу закладам освіти громади використовувати продукти харчування, які були закуплені до введення військового стану за кошти місцевого бюджету для організації харчування дітей, для харчування військових Територіальної оборони Збройних сил України та внутрішньо переміщених осіб. А також дозволили гуманітарному відділу реалізовувати пальне, закуплене за кошти місцевого бюджету до введення воєнного стану, для виконання мобілізаційних завдань та захисту суверенітету і територіальної цілісності держави ЗСУ.

Одноголосно затвердили перелік закупівель товарів, робіт і послуг, що здійснюються без застосування відповідних процедур в умовах воєнного стану. Серед них: паливно-мастильні матеріали; медикаменти; продукти харчування; придбання обладнання і засобів необхідного для забезпечення функціонування та діяльності закладів охорони здоров’я та комунальних підприємств громади; електроенергія на потреби вуличного освітлення громади.

Всі закупівлі відбуватимуться на основі розпоряджень міського голови відповідно до наявного фінансування, потреби у товарах, роботах, послугах.

У питанні «Різне» депутат Юрій Богун, який із перших днів війни активно займається доставкою гуманітарної допомоги, поінформував присутніх про зроблене.

«Завдяки спільним зусиллям вдалося завести й передати понад сотню тон найнеобхіднішого жителям міст, які майже цілодобово потерпають від обстрілів. Незалежно від соціального статусу ми всі об’єдналися та наближаємо перемогу України над російським окупантом», – підсумував Юрій Богун.

Поділитися: