З російського полону повернули п’ятеро волинян, серед них - рожищанин Віталій Зуй

12.06.2023

11 червня відбувся черговий обмін полоненими, за результатами якого додому повернулися 95 українських військових. Серед них, зокрема, є п’ятеро захисників з Волині. Серед них наш земляк – рожищанин Віталій Володимирович Зуй, лучани Андрій Ростиславович Камінський та Тарас Костянтинович Грицай, Олег Ростиславович Карп’як з села Озерці на Горохівщині. Усі вони потрапили у полон понад рік тому, тримаючи оборону поблизу міста Лиман у Слов’янському районі Донецької області.

П’ятий звільнений – Олександр Линник з Луцького району. Він вважався безвісти зниклим. Перестав виходити на зв’язок у травні цього року. Про це повідомив голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

Серед звільнених з полону 51 представник ЗСУ (зокрема 15 тероборонців), 29 нацгвардійців, 11 прикордонників та четверо військових моряків. Серед них двоє офіцерів, решта — рядовий та сержантський склад. Усі звільнені цього разу - чоловіки.

"Обмін став можливим завдяки складним перемовинам, які проводить Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими. Зокрема вдалося повернути оборонців, які перебували в полоні у ПВК "Вагнер" та підрозділу "Ахмат", - розповіли у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

Серед звільнених з полону сьогодні є захисники Маріуполя (зокрема "Азовсталі") та острова Зміїний. Також додому повертаються полонені з ЧАЕС.

Також відомо, що з неволі повернувся військовий музикант 36 бригади, морпіх. Ще семеро звільнених військовослужбовців брали участь у "вертолітній" місії ГУР до окупованого Маріуполя.

Варто зазначити, що серед повернутих з російського полону є четверо людей з важкими пораненнями. Один звільнений має суттєву втрату ваги (30 кілограмів), є військові з ускладненням хвороб.

Фото з фейсбук-сторінки Андрія Єрмака

Поділитися: