За допомогою творчості вчилися відновлювати емоційний стан

05.05.2023

Цікавий захід з психосоціальної підтримки організували для дітей нашої громади представники обласної та районної організацій Товариства Червоного Хреста України у співпраці зі спеціалістами КУ "Центр соціальних служб" Рожищенської міської ради.

Турбота про емоційний стан дітей, які ще тільки пізнають цей світ і гостро реагують на зміни у власному житті, спричинені військовими діями в державі, нині є одним з пріоритетних напрямків роботи волонтерів ТЧХУ.

Цим напрямком роботи охоплюють не лише дітей, а й дорослих. І однією із форм такої психосоціальної підтримки є заняття з елементами творчості.

У спеціально обладнаній локації діти на папері за допомогою олівців та фарб передавали свої мрії, виготовляли пухнастого жучка, розмальовували картинки, надували мильні бульбашки, а, найголовніше, знайомилися, спілкувалися, знаходили нових друзів і частувалися смачним печивом.

Для діток ВПО, які нині мешкають у нашій громаді і були активними учасниками зустрічі, такі заходи - це можливість провести час в безпечному просторі, навчитися краще розуміти власні емоції та виробити власні способи подолання стресу.

"Перший захід у Рожищенській громаді вирішили зробити у відкритій формі, аби люди знали, що такий напрям психосоцільної підтримки буде функціонувати у співпраці з Центром соціальних служб," - наголосила регіональний координатор з психосоціальної підтримки у Волинській області Волинської обласної організації ТЧХУ Юлія Пешко.

А ми вкотре інформуємо, що усі, хто потребує психосоціальної підтримки, відновлення емоційного стану після пережитих страхів війни можуть скористатися послугами психолога Центру соціальних служб.Тут вам допоможуть відновити життєву рівновагу, переключитися з думок про пережите на планування майбутнього, віднайти можливості власної реалізації на новому місці.

Поділитися: